Antena Căutare

Iarna sufla si prin buzunarele romanilor: Care sunt cele mai economice solutii pentru incalzire

Va fi o iarna neobisnuit de geroasa, ne avertizeaza meteorologii germani. Asa ca trebuie sa ne gandim din timp la cele mai economice solutii pentru incalzire.

Magazinele de specialitate sunt pline cu centralale pentru toate buzunarele. Unele sunt mai ieftine, dar consuma mult. Altele, mai scumpe, dar faci economie la facturi

Meteorologii confirma ca va fi o iarna foarte friguroasa. Asa ca familia Tanca din Bistrita Nasaud si-a umplut din timp magazia cu lemne. Isi incalzeste locuinta cu soba de teracota in care mocneste permanent focul cu lemne de esenta tare. 2 400 de lei a platit ca sa aiba magazia plina de lemne. Sunt suficient cat sa arda toata iarna. Incalzirea locuintei pentru o luna il costa in jur de 400 de lei. Paradoxal, in secolul inaltei tehnologii, tot cea mai veche sursa de incalzire se dovedeste a fi cea mai eficienta.

La Loloiasca, judetul Prahova, Elena Adam a renuntat la incalzirea pe lemne. A inlocuit sobele cu caloriferele. Si-a instalat centrala pe gaze. A investit 10 mii de lei in toata instalatia. Ca sa incalzeasca toata casa, 80 de metri patrati, ar trebuie sa plateasca 450 de lei pe luna.

Cea mai scumpa sursa de incalzire este centrala electrica. Costa intre 1 900 si 3 000 de lei, iar factura lunara pentru un apartament cu trei camere de 80 de metri patrati ajunge la o mie de lei.

Comerciantii vin si cu solutii hight tech: plasma cu infrarosu. Un astfel de calorifer decorativ costa de la 1 500 de lei si poate ajunge pana la cateva zeci de mii.

Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Centrul Vechi din Capitala ar deveni istorie in cazul unui cutremur de magnitudine mare... Vremea cu Flavia Mihasan: "O sa avem o zi de toamna veritabila”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x