Antena Căutare

Iaşi: O fetiţă de şase ani, cu deficienţe de vedere, a murit după ce a căzut pe scări, la căminul unui liceu din Târgu Frumos; pedagogul şi directorul liceului, vizaţi de anchete

O fetiţă de şase ani cu deficienţe de vedere a murit, după ce a căzut pe scări, în incinta căminului de la un liceu din localitatea ieşeană Târgu Frumos, pedagogul care o supraveghea fiind plecat să le aducă elevilor suplimentul de mâncare. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în acest caz au loc două anchete, una care îl vizează pe pedagog, iar cealaltă pe directorul Liceului Special "Moldova" din Târgu Frumos.

Fetiţa a ieşit din camera de cămin în timp ce pedagogul care avea grijă de copii s-a dus la cantină să le aducă suplimentul de mâncare.

Când bărbatul s-a întors, a găsit-o pe fetiţă în stare de inconştienţă, după ce a căzut pe scări.

Ea a fost transportată iniţial la unitatea medicală din Târgu Frumos, apoi a fost dusă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

În cursul serii de duminică, starea fetiţei s-a înrăutăţit, ea fiind transferată la Spitalul de Neurochirurgie.

Medicul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat pentru News.ro că fetiţa a fost operată, însă câteva ore mai târziu a murit.

"Avea leziuni grave la cap. Prezenta şi traumatisme toraco-abdominale. A fost operată, dar în ciuda eforturilor, la câteva ore a murit”, a afirmat medicul Florin Grămadă.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Luciana Antoci, a declarat pentru News.ro că au fost demarate două anchete în acest caz.

"Una dintre anchete îl vizează pe pedagogul respectiv, iar cealaltă este orientată asupra directorul liceului”, a spus Liliana Antoci.

Întrebată cum a fost posibil ca un copil cu deficienţe de vedere să fie lăsat nesupravegheat în camera de cămin, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi a răspuns: "Această întrebare o avem şi noi”.

Cât priveşte o eventuală demisie a directorului liceului din Târgu Frumos, reprezentanta ISJ Iaşi a spus că deocamdată conducerea unităţii de învăţământ are de dat explicaţii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat.

La Liceul Special "Moldova” din Târgu Frumos sunt şcolarizaţi elevi nevăzători din toată zona Moldovei, de la clasa pregătitoare şi până la clasa a XII-a.

Sursa : news.ro

Guvernul a decis! Care este valoarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în 2020... O fetiță de șase ani a murit la școală, după ce a fost lăsată nesupravegheată. Copila era nevăzătoare și a căzut pe scăr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x