Antena Căutare

Iaşi: Un pădurar de la Ocolul Silvic Paşcani a fost găsit mort în pădure, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni

Un pădurar de 50 de ani, angajat al Ocolului Silvic Paşcani, a fost găsit mort, vineri dimineaţă, într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmăneşti. Există suspiciuni că acesta a fost victima unei agresiuni, în prezent fiind efectuate cercetări la faţa locului.

Un pădurar de 50 de ani, angajat al Ocolului Silvic Paşcani, a fost găsit mort, vineri dimineaţă, într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmăneşti. Există suspiciuni că acesta a fost victima unei agresiuni, în prezent fiind efectuate cercetări la faţa locului.

„Un angajat al Ocolului Silvic Paşcani din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi a fost găsit decedat în această dimineaţă într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmăneşti, în prezent organele de cercetare penală efectuând cercetări la faţa locului. Pădurarul Răducu G., titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8:15, prezentând contuzii în zona capului şi a membrelor, în apropiere fiind identificaţi patru arbori cu început de tăiere şi un altul tăiat şi abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni”, anunţă Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Răducu G., în vârstă de 50 de ani, era angajat al Direcţiei Silvice Iaşi din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva din anul 1999 şi era necăsătorit. Pădurarul era titularul Cantonului silvic 21 Lespezi şi avea în pază o suprafaţă de 538 hectare.

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva s-au menţinut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale şi preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice, precizează sursa citată.

În primul semestru al acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar în ultimii cinci ani s-au înregistrat alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3.140.000 hectare fond forestier proprietarea publică a statului şi asigură servicii silvice pentru circa 1.000.000 hectare fond forestier aflat în alte forme de proprietate.

Sursa : news.ro

Mario Iorgulescu rămâne la Terapie Intensivă! Anunțul făcut de medicii de la Spitalul Elias: ”Există posibilitatea unei ... Copil imobilizat în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor: ”Nu aveți voie aici cu cărucior!” Cum se apără direc...
Parteneri
Zodiile care au o atitudine autoritară. Nu renunță niciodată la ideile lor
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x