Antena Căutare

Imagini sfâșietoare din Turcia, unde un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături. Care e povestea din spatele pozelor

Cel mai sângeros cutremur din ultimul deceniu a luat viețile a aproape 10.000 de oameni în Turcia și Siria. Printre ei, și o tânără în vârstă de 15 ani, prinsă sub dărâmături, pe care tatăl său nu a putut-o lăsa singură și a ținut-o de mână ore bune, stând așezat pe mormanele care îngropau trupul fiicei lui.

colaj de imagini cu un barbat turc care isi tine fiica moarta de mana Galerie
Cel mai sângeros cutremur din ultimul deceniu a luat viețile a aproape 10.000 de oameni în Turcia și Siria. Printre ei, și o tânără în vârstă de 15 ani, prinsă sub dărâmături, pe care tatăl său nu a putut-o lăsa singură și a ținut-o de mână ore bune, așezat pe mormanele care îngropau trupul fiicei lui. | Profimediaimages.ro

Videoclipurile și fotografiile cu cele două cutremure care au devastat sudul Turciei și nordul Siriei, ucigând cel puțin 9.300 de oameni, arată blocuri de apartamente care sunt puse la pământ în câteva secunde, salvatori care săpă cu mâinile, oameni care îi strigă pe cei dragi în speranța că vor primi un răspuns, copii și adulți speriați, precum și multe lacrimi.

Imagini cutremurătoare în Turcia. Un tată a rămas ore bune lângă fiica decedată

Însă puține imagini înfățișează agonia la fel de clar ca o fotografie din regiunea Kahramanmaraș, în care un tată îi ține mâna fiicei sale adolescente moarte, în timp ce salvatorii și civilii trec peste clădirea dărâmată.

Citește și: Zonele albastre ale lumii, unde trăiesc cei mai longevivi oameni. Care este secretul lor

Stând pe dărâmături, Mesut Hancer o ține strâns pe Irmak, în vârstă de 15 ani, în timp ce ea stă întinsă pe patul ei, sub plăcile de beton, ferestre sparte și cărămizi care au fost cândva apartamente. Aproape de tată și fiică, un bărbat cu un baros încearcă să-și spargă drum printre ruine.

Citește și: Fotbalistul Christian Atsu a scăpat cu viață după cutremurul din Turcia. A stat ore bune sub dărâmături. Care este starea lui acum

Pentru alți părinți și bunici, salvatorii au putut să le redea speranța că îi mai au lângă ei măcar pe cei dragi, după ce și-au pierdut agoniseala de o viață. Doi copii au putut fi salvați după seismele devastatoare.

Salvatori au scos dintre dărâmături - la două zile după cutremurul de magnitudinea 7,8 din sud-estul kurd Turciei şi nordul Siriei - un băiat în vârstă de trei ani, Arif Kaan, dintr-un morman de moloz al unui bloc de la Kahramanmaras, un oraş situat în apropiere de epicentru.

Partea de jos a corpului băiatului era prinsă între dale de beton şi dreve de oţel contorsionate. Salvatorii i-au acoperit partea superioară a corpului cu o pătură pentru a-l proteja de frig, şi au tăiat atenţi molozul şi fierul, conştienţi că pot provoca o nouă surpare.

Tatăl băiatului, Ertugrul Kisi, salvat anterior, plângea în timp ce fiul său era scos dintre dărâmături şi transportat către o ambulanţă.

”Acum numele speranţei în Kahramanmaras este Arif Kaan”, a proclamat un jurnalist turc de televiziune, care a transmis în direct operaţiunea de salvare.

Câteva ore mai târziu, salvatori au scos dintre dărâmături o fată în vârstă de zece ani, Betul Edis, la Adiyaman. În aplauzele celor de faţă, bunicul a sărutat-o şi i-a vorbit şoptit în timp ce era condusă către o ambulanţă.

Citește și: Ce a apărut pe cer în Bursa, la finalul lunii ianuarie, înainte de cutremurele devastatoare din Turcia. Imaginile sunt virale

Cutremur Turcia, Siria: Bilanțul victimelor continuă să crească

Epicentrul primului cutremur a fost cartierul Pazarcık din Kahramanmaraş, care se află în sud-estul Turciei. Cutremurul inițial, cu magnitudinea de 7,8, a fost urmat, câteva ore mai târziu, de un al doilea cutremur care a măsurat 7,7 grade.

În dimineața zilei de 8 februarie 2023, bilanţul total al victimelor cutremurului din Turcia a crescut la 9.638 de morţi, inclusiv al celor din Siria.

În Siria, în zonele aflate sub controlul regimului lui Bashar al-Assad, bilanţul a crescut la 1.250 de morţi şi 2.054 de răniţi, potrivit Ministerului sirian al Sănătăţii. Cel puţin alte 1.280 de persoane au murit în nord-vestul Siriei, în zone aflate sub controlul rebelilor, iar alte peste 2.600 de persoane au fost rănite, potrivit Căştilor Albe.

Citește și: Un nor spectaculos care a creat iluzia unui OZN și-a făcut apariția pe cerul din Turcia. Care e explicația meteorologilor

Ce a apărut pe cer în Bursa, la finalul lunii ianuarie, înainte de cutremurele devastatoare din Turcia. Imaginile sunt v... Alertă ANM! Cod Galben, temperaturile ajung până la -25 de grade Celsius în România. Ce zone ale țării sunt afectate de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x