Antena Căutare

Se dau bani de la stat pentru români! Cine sunt beneficiarii și în ce condiții pot primi 20.000 de lei

Românii care trăiesc la sate ar putea să primească 20.000 de lei de la stat pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire. 

Românii care trăiesc la sate ar putea să primească 20.000 de lei de la stat pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire.

Astfel, potrivit unui proiect de lege ce ar urma să fie aprobat în curând, persoanele care trăiesc la sate ar putea să primească bani pentru izolarea termică și energetică prin anvelopare şi tâmplărie termoizolantă, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei, apă caldă menajere prin sisteme solare.

Acest program se adresează adresează cetăţenilor, persoane fizice şi va fi aprobat cât de curând prin OUG şi nu are caracter de ajutor de stat.

De asemenea, ar putea să primească bani de la stat și persoanele care doresc să investească în zone defavorizate pentru a crea locuri de muncă. Prin acest proiect ar urma să fie sprijinite construcţiile pentru sănătate, pentru industria alimentară, construcţiile turistice şi construcţiile de depozitare.

Astfel, vor fi finanţate următoarele programe: program pentru dezvoltarea afacerilor mici, ajutor de până la 200,000 de euro, număr de beneficiari în prima etapă 10,000. Dacă se va atinge numărul de 10,000 programul se va extinde. Pot beneficia de suport financiar și centre de radioterapie pentru copii şi adulţi pentru perioada 2019 – 2020, 20 de centre, dar și centre multifuncţionale rurale, pentru ca cetăţenii dintr-o comună să nu mai fie nevoiţi să meargă în reşedinţa de judeţ, ci să meargă doar într-un loc la ei în localitate. Se poate acorda până la 25 de milioane de lei pentru acest lucru.

Directoarea şi trei dintre angajatele unei creşe din Iaşi, destituite după ce părinţii unui copil au înregistrat infirmi... E Vinerea Mare a catolicilor! Procesiune cu mii de pelerini, la Ierusalim, pe Drumul Crucii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x