Antena Căutare

În ce perioade din an e cel mai bine să-ți cauți un alt loc de muncă

Schimbarea locului de muncă aduce, de cele mai multe ori, noi perspective în carieră, un salariu mai mare și beneficii mai multe. Românii care caută un alt job o fac din prisma faptului că își doresc mai mult, atât în materie de dezvoltare profesională, cât și la nivel de venit.

În ce perioade din an e cel mai bine să-ți cauți un alt loc de muncă
Locuri de muncă | pixabay.com

Cât este indicat să-ți cauți un nou loc de muncă? Inceputul de an îi fac pe angajatori mult mai deschiși pentru atragerea de personaj, astfel că cele mai multe joburi disponibile sunt deblocate în primele trei luni ale anului. După un final de an în care s-a tras linie, s-a analizat profitul, s-au pus în balanță aspectele pozitive și cele negative, cele mai multe companii își extind echipele și caută noi candidați care să se potrivească cerințelor posturilor vacante.

Locurile de muncă din România nu sunt deloc puține, mai ales că angajatorii susțin că există deficit de personal în aproape toate domeniile de activitate, atât pentru cei cu studii medii, cât și pentru cei cu studii superioare.

4 sfaturi pentru a-ți spori șansele de a obține un job

  • Revizuiește-ți CV-ul și fă-l convingător

Primul pas în obținerea unui nou loc de muncă este aplicarea la joburile pe care tu le consideri potrivite pentru pregătirea ta profesională. CV-ul va fi cartea ta de vizită în fața angajatorilor, însă mai întâi trebuie să treci prin filtrul personalului specializat în resurse umane. Înainte să începi să aplici, revizuiește-ți CV-ul și pune în valoare toată experiența dobândită de-a lungul timpului. Nu inventa și nu minti în CV, căci nu este eficient. Fii sincer și folosește-te pe abilitățile și aptitudinile pe care chiar le ai!

  • Adaptează-te cerințelor pieței locurilor de muncă

În 2020, în ciuda faptului că angajatorii se plâng de deficit de personal în toate domeniile, aceștia caută persoane adaptabile și care să corespundă cerințelor pieței locurilor de muncă. Astfel, pentru a obține un nou loc de muncă nu este suficient să ai în spate o experiență vastă, ci și să te adaptezi noilor tendințe. Internetul, social media, mijloacele tehnologizate sunt utilizate în mai toate domeniile de activitate, astfel că n-ar strica să vezi cam "ce se mai cere", înainte de a aplica pentru un nou job și a merge la interviu.

  • Pregătește-te pentru interviuri

Da, interviul este foarte important, căci este șansa care ți se oferă pentru a putea dovedi, în aproximativ jumătate de oră, că ești potrivit pentru a ocupa postul pentru care ai aplicat. Lasă deoparte emoțiile și fii pragmatic atunci când mergi să porți o discuție cu rectrutorul, fie că va fi specialistul HR sau direct angajatorul. Pune întrebări punctuale și relevante și oferă, la rândul tău, răspunsul concrete și argumentate.

  • Documentează-te

Înainte să mergi la orice interviu este esențial să ai un minimum de cunoștințe cu privire la persoanele cu care intri în contact și despre compania la care ar urma să lucrezi. Nu este exclus să primești întrebări în acest sens, de tipul "ce stii despre noi?". Adesea, recrutorii apelează la aceste criterii pentru a diferenția candidații. Mergi pregătit la interviu și citește orice informație este publică despre compania, angajatorul, respectiv jobul pentru care ai aplicat.

Accident pe DN1, între Predeal şi Braşov - şase persoane au fost rănite... Fata de 13 ani din Olt plecată de acasă, găsită la bunica ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x