Antena Căutare

În ultima săptămână, un bufet de pe litoral a fost închis, unui fast-food i-a fost suspendată activitatea, iar 24 de unităţi au fost amendate

Un bufet de pe litoral a fost închis, unui fast-food i-a fost suspendată activitatea, iar 24 de unităţi au fost amendate, în ultima săptămână, de inspectorii ANSVSA. Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 151 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, care vor fi neutralizate.

Un bufet de pe litoral a fost închis, unui fast-food i-a fost suspendată activitatea, iar 24 de unităţi au fost amendate, în ultima săptămână, de inspectorii ANSVSA. Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 151 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, care vor fi neutralizate.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA remis News.ro, seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 19-25 august.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 215 unităţi, respectiv: 146 unităţi de alimentaţie publică, 7 pizzerii, o cantină, 11 laboratoare cofetărie patiserie, 2 patiserii, 45 de magazine alimentare, un supermarket şi o tonetă de îngheţată.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:

comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 24 de unităţi, respectiv 9 restaurante, 4 unităţi tip fast – food, 3 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, un bar, 2 pizzerii, 2 snack baruri şi un laborator cofetărie patiserie, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 225.000 de lei.

În perioada mai sus menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 151 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Totodată, au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o unitate tip bufet şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food.

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Sursa : news.ro

Tragedie în lumea televiziunii române! Regizorul Tudor Axinte a murit în urma unui accident rutier! În incindent și-a pi... O persoană a sunat la 112 spunând că este sechestrată într-o locuinţădin Caracal, alarma fiind falsă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x