Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

„Te amendăm, dacă mai suni la 112!” Încă o victimă în satul Luizei Melencu, tânăra ucisă de criminalul din Caracal

”Te amendăm, dacă mai suni la 112!” Aşa ar fi răspuns poliţiştii la apelul disperat al unei adolescente din Dioşti, satul din care a dispărut Luiza Melencu. Fata de 15 ani a aşteptat două ore ca un echipaj să vină să o salveze de iubitul care o ameninţa cu moartea. Când a ajuns Poliţia, tânărul fugise, dar a atacat din nou trei zile mai târziu.

„Te amendăm, dacă mai suni la 112!” Aşa ar fi răspuns poliţiştii la apelul disperat al unei adolescente din Dioşti, satul din care a dispărut Luiza Melencu. Fata de 15 ani a aşteptat două ore ca un echipaj să vină să o salveze de iubitul care o ameninţa cu moartea. Când a ajuns Poliţia, tânărul fugise, dar a atacat din nou trei zile mai târziu.

E şocul pe care l-au trăit Izabela şi verişorul în grija căruia fata a rămas după decesul tatăului ei. Un prieten gelos şi violent i-a spart uşa casei şi a ameninţat-o cu moartea. Era supărat că fata de 15 ani l-a părăsit şi a decis să se răzbune.

S-a întâmplat luna trecută în Dioşti, comuna natală a Luizei, una din victimele presupusului criminal din Caracal. Speriaţi, adolescenta şi verişorul ei au sunat sunat la 112.

După aproape două ore de la apel, „salvatorii” au sosit la locul faptei, dar nici urmă de anchetă, acuză familia.

„Foarte aprinși, foarte nervoși, s-au dat jos. Nu vă e rușine, de ce ați sunat a doua oară la 112, vreți să zburăm!? Aduceti buletinele, că vă dau amendă!”, a poestit verișorul Izabelei.

Speriaţi după ce au continuat să primească ameninţări din partea agresorului liber, Izabela şi verişorul ei au bătut două zile la rând în uşa postului de poliţie din Dioşti.

Între timp, casa familiei a fost din nou atacată cu topoare, de acelaşi agresor care şi-a adus în ajutor şi un prieten. Poliţia a venit, a constatat şi a plecat.

Disperată, familia a depus plângere la Parchetul din Craiova. Abia după o lună, oamenii au fost chemaţi la audieri, iar agresorul de 22 de ani a fost reţinut. Cazul e imaginea clară a felului în care poliţia apără o comunitate de câteva mii de suflete.

O lună întreagă, Izabela a primit aproape zilnic ameninţări cu moartea. Iar agresorul ei doar atenţionări din partea Poliţiei şi serviciului de protecţie socială din sat.

Postul de Poliţie din Dioşti e verificat acum de şefii de la IPJ Dolj.

Recomandari