Antena Căutare

Încă un județ declară măștile de protecție obligatorii! Când intră învigoare noile restricții anunțate de autorități: „Exact ca la Galați. Este benefic pentru toată lumea”

Al doilea județ din România a anunțat că purtarea măștilor de protecție devine obligatorie. Oamenii nu vor mai putea s iasă din casă dacă nu au nasul și gura acoperite.

Încă un județ declară măștile de protecție obligatorii

Profimedia

Hotărârea a fost luată sâmbătă, 4 aprilie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. Începând de luni, 6 aprilie 2020, locuitorii din județul Vaslui nu vor mai avea voie să iasșă din casă fără să aibă nasul și gura acoperite.

„Am emis, la fel ca cei din judeţul Galaţi, o hotărâre de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat, pentru Mediafax , prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan.

Ca la Galaţi, autorităile au precizat că nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

„Exact ca la Galaţi, nu am pus obligativitatea purtării unei măşti medicale. Este un lucru benefic pentru toată lumea”, a adăugat prefectul.

Cercetătorii aruncă bomba: Medicamentul împotriva coronavirus ar exista de ani buni în farmacii: „O singură doză omoară virusul în 48 de ore”

Măsuri speciale la Galați

Decizia luată de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, se va aplica începând de săptămâna viitoare. Autoritățile au stabiit că toate persoanele care ies din casă trebuie să aibă nasul și gura acoperite.

„De luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere etc. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipui de protecţie care să acopere nasul şi gura”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Miracol divin în plină pandemie de coronavirus! Coroana de spini a lui Iisus Hristos a înflorit! Ce s-a întâmplat, chiar a doua zi!

Scene apocaliptice în Ialomița! Un om și peste 700 de animale au ars de vii, într-un incendiu ce a cuprins o fermă. Ce i... Alertă la un spital din țară! 51 de angajați, în izolare la domiciliu, după confirmarea infectării cu coronavirus la un ...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x