Antena Căutare

Încă un medic a murit, după ce a fost de gardă! Colegii lui, scandalizați! „A căzut brusc. Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”

Încă un medic a murit, la scurt timp după ce a fost de gardă. Un cardiolog din Sibiu, în vârstă de 54 de ani, care făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Urgenţe, s-a stins într-o excursie. Câțiva colegi de-ai lui au publicat mesaje pe rețelele de socializare, cerând, din nou, ca gărzile să fie trecute la vechime în muncă, deoarece această inițiativă „poate salva sute de vieţi”.

Încă un medic a murit, la scurt timp după ce a fost de gardă. Un cardiolog din Sibiu, în vârstă de 54 de ani, care făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Urgenţe, s-a stins într-o excursie. Câțiva colegi de-ai lui au publicat mesaje pe rețelele de socializare, cerând, din nou, ca gărzile să fie trecute la vechime în muncă, deoarece această inițiativă „poate salva sute de vieţi”.

„Încă o veste tristă acoperă corpul medical, la nici o săptămână de când un medic a decedat. Astăzi, dr. Cătălin Bălan, cardiolog în Sibiu, a plecat lângă cei 45 de medici morţi în gărzi sau după. Condoleanţe familiei! Stimaţi guvernanţi, uitaţi-vă în jur şi încercaţi să vedeţi efectele tergiversării, nepăsării, indolenţei de care daţi dovadă când e vorba de medici. Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar? Iniţiativa privind gărzile de a fi trecute la vechime poate salva sute de vieţi, atât ale medicilor, dar şi ale pacienţilor. Nu lăsaţi timpul sa treacă dacă vreţi să mai aveţi un corp medical de elită”, a scris pe Facebook un coleg al medicului din Sibiu.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, care a publicat anul trecut o listă cu peste 40 de medici care au murit în timpul gărzilor, cerând autorităţilor ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă, a precizat că medicul din Sibiu avea 54 de ani şi făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Urgenţe Sibiu.

„A murit astăzi, pe neaşteptate, căzând brusc, într-o excursie. Nu vi se pare nimic neobişnuit, domnilor decidenţi? Nu vă sună niciun clopoţel al raţiunii când citiţi aceste rânduri?”, a scris Livia Davidescu, adăugând că este al doilea medic care făcea gărzi mort în ultimele opt zile.

„Nu pot să nu mă gândesc la faptul că soţul meu este şi el cardiolog, are tot 54 de ani şi face gărzi! Să mă aştept la tot ce poate fi mai rău? Pentru că face minim 4 gărzi pe lună ca să asigure continuitatea? Pentru că există vid legislativ pe care de 8 luni încoace ne rugăm să îl umple cumva Parlamentul? Domnule ministru al Muncii, aţi spus să aşteptăm 2 săptămâni ca să găsiţi o soluţie! În mod normal, termenul este unul rezonabil. Doar că pentru noi, cei ce facem gărzi, timpul are o cu totul altă dimensiune, din păcate... Cea a morţii!”, a adaugat medicul Livia Davidescu.

În urmă cu peste o săptămână, medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, anunţa că lista medicilor decedaţi în gardă se prelungeşte cu încă un nume, după ce doctorul Ştefan Quai din Bihor a murit în timpul gărzii.

Un copil de un an a căzut de la etajul doi, în județul Gorj! Ce făceau părinții lui... Cu cât au crescut pensiile în luna mai. Cele mai mari majorări, pentru magistrați și personalul auxiliar în instanțe. Câ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x