Antena Căutare

Începe etapa 3 de vaccinare împotriva coronavirus. Cine se va putea înscrie pentru vaccin

Mâine va începe a treia etapă a campaniei de vaccinare, adică cea a populaţiei generale. Asta înseamnă că începând de mâine, 15 martie, devin funcţionale listele de aşteptare pentru programarea la imunizarea împotriva COVID-19.

etapa 3 de vaccinare
Pentru a ajunge pe listele de așteptare penru vaccinul anti-Covid, doritorii trebuie să își facă cont pe platforma de programare, programare.vaccinare-covid.gov.ro. | profimedia

Etapa a treia de vaccinare va ajuta la imunizarea populației generale. Cei care doresc să se înscrie pe listele așteptare trebuie să ia în considerare faptul că vor exista persoane care vor avea prioritate, dar şi că în această etapă se pot vaccina inclusiv tinerii de peste 16 ani.

Pentru a ajunge pe listele de așteptare penru vaccinul anti-Covid, doritorii trebuie să își facă cont pe platforma de programare, programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Citește și: Fără limită de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca. Cine are liber la imunizare

Pe liste vor apărea toate centrele de vaccinare din întreaga țară, iar acestea vor avea liste de așteptare. Dacă găsesc loc liber, cetățenii se vor putea programa fără probleme, indiferent din ce categorie fac parte aceștia.

În cazul în care nu există locuri libere, atunci aceștia vor trebui să aleagă un centru unde se vor vaccina, apărând pe o listă de așteptare. În momentul în care se va elibera un loc, platforma va trimite o notificare către persoanele înscrise.

Astfel, cetățenii vor avea 24 de ore la dispoziție să își confirme noua programare. Dacă confirmarea nu e făcută la timp, ei vor mai primi încă două notificări, iar dacă nici de această dată nu se confirmă prezența, doritorii vor rămâne în continuare pe lista de așteptare.

Citește și: Programarea pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech va fi reluată. Câte persoane se vor putea vaccina în următoarele zile

Categoriile de vârstă care au prioritate la vaccinarea anti-Covid sunt persoanele de peste 65 de ani sau cele cu boli cronice, în proporție de 75% și persoanele din domenii cheie, în proporție de 25%.

Pentru a verifica dacă mai sunt locuri liberi, cetățenii vor putea suna în continuare la call-center. Până în prezent au fost vaccinați 1.400.000 de români, iar 700.000 de români au primit deja și doza de rapel.

Reluarea vaccinării cu serul Pfizer/BioNTech

La sfârșitul lunii februarie s-au reluat programările pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech, iar de la 1 martie se vor deschide 130 de noi cabinete de vaccinare. De asemenea, CNCAV a precizat că în următoarele 20 de zile vor fi vaccinate împotriva coronavirusului 156.000 de persoane. De asemenea, Comitetul a anunțat că în paralel cu imunizarea cu serul Pfizer/BioNTech se va desfășura imunizarea cu Oxford/AstraZeneca.

Care sunt modalitățile de programare pentru vaccinare

„Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro”, a precizat CNCAV.

După vaccinare, fiecare persoană va fi programată la rapel.

„Vaccinul se poate face la nivel de rapel, într-un interval care merge până la 6 săptămâni. Dar trebuie să fie cât mai repede posibil. Medicul de familie ne va spune dacă într-adevăr putem să amânăm rapelul, sau nu avem nevoie să-l amânăm, pentru că putem să-l facem. Sfatul meu ar fi să încercăm să obținem informații. Dacă nu ne facem rapelul putem să ne infectăm ulterior”, a atras atenția medicul Adrian Marinescu la Neatza cu Răzvan și Dani.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Rezultate Loto 14 martie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x