Antena Căutare

Începe testarea gratuită pentru coronavirus în București. Cine sunt oamenii care se pot înscrie pentru a fi testați

Testarea în masă a bucureștenilor începe astăzi, potrivit anunțului reprezentanților Primăriei Capitalei, care au declarat că începând cu ora 13:00, platforma online, unde oamenii se pot înscrie voluntar, va fi lansată. 

Platforma este parte a proiectului ”Testăm pentru București” și este prima inițiativă de acest fel a autorităților din România, potrivit Antena 3.

În cadrul acestui program, nu mai puțin de 11.000 de bucureșteni vor putea fi testați gratuit pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.

Coronavirus în România, 22 mai 2020. Live Update. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut la 17.585. Sunt 1.156 de morți

Testele vor fi de tipul Real Time PCR și vor fi decontate integral de Primăria Municipiului București.

Condițiile în care se va face testarea

• Testarea se va realiza în mod GRATUIT, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

• Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian – așadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecții active cu coronavirus.

• Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureștenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definițiile de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

• Ei vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

• Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

• Un call-center dedicat va ține legătura cu bucureștenii înscriși în program și le va comunica data și ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

• Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, a încheiat deja parteneriate cu spitale de stat și clinici private care au dorit să intre în acest proiect și care dețin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătății și avizate de Direcția pentru Sănătate Publică (DSP).

Situația în România a cazurilor de coronavirus

Până joi, 21 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1151 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 198 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

La ATI, în acest moment, sunt internați 203 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.800 de persoane. Alte 39.614 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 342.466 de teste.

Reacția ministrului Muncii după scandalul "sparanghelului": "Sunt condiții bune de muncă. Vom verifica ca... ÎPS Pimen va fi înmormântat la Sihăstria Putnei. Autoritățile, apel către credincioșii așteptați să-l conducă pe ultimul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x