Antena Căutare

Închiriezi? Cum poți fi proprietarul ideal. Cerințele de pe piață ale chiriașilor

Când dai spre chirie un apartament sau o casă cu siguranță te gândești care este profilul chiriașului pe care ți-l dorești în locuința ta, însă și el gândește la fel și pune pe primul loc relația pe care o are cu tine.

Închiriezi? Cum poți fi proprietarul ideal. Cerințele de pe piață ale chiriașilor
HomeZZ.ro este un site de anunțuri online unde poți publica gratuit, pe un singur cont, maximum 10 anunțuri cu proprietăți imobiliare de vânzare sau închiriere ori poți căuta printre anunțurile publicate deja de către alți Utilizatori. | shutterstock

Pentru a nu avea situații tensionate și pentru a merge totul ca la carte și să reușești să dai în chirie cât mai repede imobilul tău trebuie să fii “proprietarul ideal”. Ce înseamnă asta? Să fii om înțelegător înainte de toate!

Cum să fii proprietarul ideal

Intimitatea este primul lucru pe care și-l dorește un chiriaș, pe lângă toate aspectele ce țin de o experiență plăcută în casa ta.

Respectă intimitatea. Omul care va locui în casa ta are nevoie să știe că nu va fi controlat la ore nepotrivite, că locuința în care stă nu va fi vizitată de către proprietar atunci când acesta nu este acasă, decât cu acordul său. Știu, poate mulți gândesc “Dar e casa mea! Cum să-i cer voie chiriașului său vin să-mi văd casa!?”. Așa este, însă atunci devine și casa lui, pentru că îți plătește o sumă de bani în schimbul unui acoperiș și al unui respect pe care și-l merită.

Fără vizite neașteptate. Dacă vii la casa ta fără anunți chiriașul, acesta se va supăra și este posibil să renunțe la a mai locui acolo. Persoana care stă în imobilul tău poate face orice vrea, desigur, fără să distrugă ceea ce i-ai dat în grijă. Însă, dacă tu vrei să-i faci o vizită neașteptată, adică să-l controlezi sa vezi ce face când nu știe că vii, atunci acest lucru este cât se poate de neplăcut. El poate fi într-un moment în care nu vrea să primească vizite, se poate simți rău, poate dormi, poate are dezordine în casă ceea ce este normal, nu toți avem lucrurile “la dungă”, poate este cu cineva (iubit/iubită) sau este într-o ședință la muncă, dacă lucrează de acasă.

Acceptă schimbările. Poate nu este un lucru cu care să fii foarte confortabil și este în regulă, însă ascultă propunerile chiriașului tău. Orice îmbunătățire adusă apartamentului tău aduce un plus de valoare la următoarea închiriere. Dacă este o persoană de încredere, o persoană inteligentă și își propune schimbări care îmbunătățesc aspectul locuinței, fii deschis să accepți. Poate vrea draperii, poate a observat că ceva s-a stricat și nu mai merge perfect, iar acest lucru poate fi chiar bun pentru tine.

De asemena, asigură-te că în locuința ta este curată atunci când o dai spre închiriere, că fotografiile de prezentare găsite pe site-urile de anunțuri sunt 100% reale, că îi oferi informațiile corecte despre preț și că nu schimbi pe parcurs, că nu sunt datorii la întreținere și că vecinii vor avea cunoștință că s-a mutat cineva în apartament, pentru a nu face gălăgie.

HomeZZ.ro este un site de anunțuri online unde poți publica gratuit, pe un singur cont, maximum 10 anunțuri cu proprietăți imobiliare de vânzare sau închiriere ori poți căuta printre anunțurile publicate deja de către alți Utilizatori.

O agenție imobiliară poate publica maximum 10 anunțuri gratuite, indiferent de modul de distribuire al acestora către agenții imobiliari; numărul total al anunțurilor publicate de toți agenții aceleiași agenții nu trebuie să depășească 10.

Traficul este restricționat de 1 Decembrie, în București, cu ocazia ceremoniei oficiale de Ziua Naţională... Aspecte la care trebuie să fii atent atunci când vrei să cumperi un imobil în stadiu de proiect...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x