Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Incredibil! Un dispecer de la Ambulanta Cluj e anchetat pentru ca a uitat sa trimita Salvarea la un accident. Victima a murit

E ancheta la Serviciul de Ambulanta din Cluj. Asta dupa ce aseara, un motociclist ar fi murit pentru ca ambulanta a ajuns prea tarziu la locul accidentului. Se pare ca cei de la dispecerat ar fi uitat sa anunte SMURD-ul.

UPDATE: Dispecerul care a uitat sa trimita o ambulanta la accidentul de motocicleta a fost suspendat

Pentru a afla ce s-a intamplat cu adevarat la Cluj s-a deplasat insusi secretarul de stat in ministerul sanatatii, doctorul Raed Arafat. Acesta a dispus o ancheta in acest caz, iar rezultatele vor fi comunicate in urmatoarele ore. Din primele cercetari se pare ca dispecerul Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj nu a efectuat corect solicitarea catre serviciul de ambulanta SMURD.

Totul s-a petrecut aseara in localitatea Topac si cand un motociclist clujean in varsta de 29 de ani a intrat intr-o curba periculoasa si a pierdut directia de mers, a parasit carosabilul si s-a izbit de un capat de pod. In acea zona se afla un voluntar al ISU Cluj care i-a acordat motociclistului primul ajutor. El a fost cel care a sunat la 112, de unde apelul s-a raspandit in sistemul de Ambulanta unde ar fi trebuit sa se ia decizia de a trimite o masina de interventie la fata locului. Se pare insa ca dispecerul a uitat sa mai transmita solicitarea catre SMURD. Daca se dovedeste ca este vinovat si ca viata motociclistului putea fi salvata el ar putea fi cercetat penal pentru omor din culpa.

Recomandari