Antena Căutare

INHGA: Cod galben de inundații în zece județe din România!

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod Galben de inundații, valabilă de marți dimineață până miercuri la prânz în opt bazine hidrografice de pe raza a 10 județe din Transilvania și Muntenia

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod Galben de inundații, valabilă de marți dimineață până miercuri la prânz în opt bazine hidrografice de pe raza a 10 județe din Transilvania și Muntenia.

Potrivit hidrologilor, marți, 1 martie, între orele 3,00 — 15,00, pe râurile din bazinele hidrografice Jiu mijlociu și afluenții săi din județele Gorj și Mehedinți și pe afluenții Oltului din județele Gorj și Vâlcea se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râu și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție.

Aceleași fenomene vor apărea, în intervalul 1 martie, ora 3,00 — 2 martie, ora 12,00, pe râurile din bazinele hidrografice Tur (județul Satu Mare), Lăpuș (județul Maramureș), Someșul Mare (județul Bistrița-Năsăud), Crasna (județele Sălaj și Satu Mare), Crișul Negru, Crișul Alb (județele Bihor, Hunedoara și Arad).

Potrivit INHGA, fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe 1 martie, între orele 3,00 — 10,00, pe unele râuri din județele Gorj și Vâlcea.

De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai râurilor menționate, iar cu caracter izolat și probabilitate mai redusă, pe unele râuri din zona de munte a județelor Alba, Caraș-Severin și Argeș.

Au început zilele Babei Dochia! Trebuie să alegi una și să respecți tradiția, dacă vrei să ai o primăvară cu noroc!... Se întâmplă luna aceasta! Primăvara începe cu schimbări majore pentru unele zodii! Tu te numeri printre ele?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x