Antena Căutare

Înscrieri clasa pregătitoare martie 2019. Ce copii pot fi înscriși în clasa 0

Înscrieri clasa pregătitoare martie 2019. Ce copii pot fi înscriși în clasa 0 și ce trebuie să știe părinții care își vor înscrie copiii în anul școlar 2019-2020.

Înscrieri clasa pregătitoare martie 2019. Ce copii pot fi înscriși în clasa 0
clasa pregatitoare 2019

Înscrieri clasa pregătitoare martie 2019. Ce copii pot fi înscriși în clasa 0 și ce trebuie să știe părinții care își vor trimite copiii în anul școlar 2019-2020.

Prima etapă a înscrierilor la clasa 0 are are loc în luna martie 2019, conform calendarului Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Astfel că, părinții își pot înscrie copiii la școală în perioada 4-22 martie 2019, ora 18.00. Înainte de înscrieri, în perioada 26 februarie – 9 martie 2019, fiecare școală va organiza diverse acțiuni, de ”Ziua porților deschise”, unde părinții elevilor vor putea vizita școala la care elevii sunt arondați sau la care intenționează să-și înscrie elevii, dar și să discute cu profesorii.

Pe data de 25 februarie, atât școlile, cât și inspectoratele școlare, vor afișa, pe site-uri sau la sediul lor, programul de completare a cererilor-tip de înscriere în clasa 0. Pe data de 29 martie, tot aici se va afișa situația copiilor înscriși și lista locurilor rămase libere, după prima etapă de înscrieri.

A doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare are loc în perioada 1 - 8 aprilie 2019. Între 8 aprilie -10 aprilie 2019 - se sprocesează cererile părinților. Afișarea listelor se face în data de 11 aprilie 2019, iar în intervalul 12 aprilie – 19 aprilie 2019 are loc centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Ce copii pot fi înscriși la clasa 0

Obligatoriu, copiii care pot fi înscriși la clasa pregătitoare sunt cei care împlinesc vârsta de șase ani până la data de 31 august 2019 inclusiv. De asemenea, pot intra în clasa 0 chiar și cei care împlinesc șase ani în intervalul septembrie și 31 decembrie 2019, cu amendamentul că dispun de dezvoltarea psihosomatică necesară. Astfel de evaluări ale copilului vor putea fi făcute în perioada 26 februarie – 20 martie 2019 de către specialiști, în strânsă legătură cu părinții viitorilor elevi. Cei care care nu îndeplinesc anumite criterii pot fi în înscriși din nou la grădiniță, în grupa mare.

Ce înseamnă apt pentru clasa pregătitoare

Ca să fie declarat apt pentru a fi înscris la clasa pregătitoare, un copil trebuie să poată realiza următoarele acțiuni, de unul singur:

  • să se îmbrace
  • să mergă la toaletă, să se spele pe mâini, să reușească să se abțină în timpul orelor de clasă;
  • să mănânce singur, să poată amâna nevoile de bază până la pauză
  • să se descurce singur cu obiectele personale, să diferențieze creionul de pix și să știe să le folosească
  • orientare în școală - ieșirea, sala de clasă
  • să poată rămână singur timp de patru ore de curs și să fie atent
  • să fie sociabil
  • să dețină abilități intelectuale și motrice, cuprinse de altfel în fișa de evaluare psihosomatică legală, care se aplică în cazul copiilor mai mici de 6 ani.

Înscriere clasa 0, an școlar 2019-2020. Acte necesare

  • Cerere-tip de înscriere în clasă pregătitoare care poate fi găsită la școală
  • Copie și original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; (părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului)
  • Certificatului de naștere al copilului - copie și original
  • Copie a documentului care atesta dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare- în cazul în care nu împlinește vârstă de 6 ani
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul).
Înmormântări fără coroane funerare! Preoții vor să interzică aranjamentele florale mortuare... Se fac angajări! Aproape 800 de locuri de muncă sunt disponibile. Nu se cer studii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x