Antena Căutare

Alertă alimentară în România! Inspectorii sanitari au descoperit că şi carnea găinilor de la ferma din Scorniceşti este contaminată cu fipronil

Alertele alimentare se ţin lanţ în Olt! După ouăle cu insecticid, inspectorii sanitari au descoperit că şi carnea găinilor de la ferma din Scorniceşti era contaminată.

Autoritățile sunt în alertă după ce inspectorii sanitari au descoperit că şi carnea găinilor de la ferma din Scorniceşti este contaminată cu otravă de purici, un pesticid extrem de toxic, folosit într-o concentrație de 60 de ori peste limita admisă! Ce măsuri se vor lua pentru protejarea populației

Alertele alimentare se ţin lanţ în Olt! După ouăle cu insecticid, inspectorii sanitari au descoperit că şi carnea găinilor de la ferma din Scorniceşti era contaminată.

Concentraţia de fipronil din carne depăşeşte de 60 de ori limita admisă.

Autorităţile liniştesc consumatorii: carnea nu a ajuns pe piaţă, iar cele 75.000 de păsări vor fi sacrificate.

Proprietarii au fost nevoiţi, în luna decembrie, să ia aceeaşi măsură şi în cazul celei de-a doua ferme pe care o deţin în Teleorman.

Alertă alimentară în judeţul Olt, la ferma avicolă unde au fost depistate ouă contaminate cu insecticid

Atunci, 160.000 de găini au fost eutanasiate şi peste patru milioane de ouă au fost distruse. Totuşi, 100.000 de ouă contaminate au ajuns la vânzare, aşa că ambele ferme au acum interdicţie la comercializare. Reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze situaţia. Fipronilul, este un insecticid periculos, interzis în Uniunea Europeană, şi este folosit de obicei pentru a combate păduchii, gândacii şi căpuşele.

Noile teste făcute aici au arătat că şi carnea păsărilor este infestată

Veterinarii au găsit o concentrație de aproape 60 de ori mai mare decât limita admisă. Inspectorii DSV Olt au stabilit ca cele 75.000 de găini, care nu au ajuns pe piaţă, să fie eutanasiate, pentru a eradica infestarea cu insecticid. Proprietarii au fost nevoiţi, în luna decembrie, să ia aceeaşi măsură şi în cazul celei de-a doua ferme pe care o deţin în Teleorman.

Atunci, 160.000 de găini au fost sacrificate şi peste patru milioane de ouă au fost distruse. Însă 100.000 de ouă contaminate au ajuns la vânzare, aşa că ambele ferme au interdicţie la comercializare.

Reprezentanţii au refuzat să comenteze situaţia. Insecticidul folosit, interzis în Uniunea Europeană, combate furnicile, gândacii, puricii şi căpuşele.

Găinile de la ferma din Scornicești, județul Olt, care a livrat ouă cu Fipronil sunt infestate cu insecticid.

Rezultatele probelor de țesut adipos recoltate de veterinarii au ieșit pozitive. S-a stabilit că acestea au o concentrație de aproape 60 de ori mai mare decât limita admisă. Conducerea DSVSA Olt a înștiințat conducerea firmei care deține ferma. Cel mai probabil,se va trece la gazarea celor cca 75.000 de găini ouătoare, după modelul de la Teleorman.

Video. Accident pe o pârtie din Sinaia. O adolescentă de 16 ani, din Bucureşti, riscă să rămână paralizată... Apa Nova, anunț de ultimă oră după avaria majoră la reţeaua de distribuţie a apei potabile din Ploiești!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x