Răsturnare de situație incredibilă în cazul lui Ionuț Gologan! Ce se întâmplă cu românul condamnat la moarte în Malaezia 

 

Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte prin spânzurare în Malaezia pentru trafic de droguri, scapă de pedeapsă după ce guvernul a decis să abolească pedeapsa cu moartea. 

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul malaezian al comunicațiilor, Gobind Singh Deo.

„Guvernul este de acord cu abolirea pedepsei cu moartea”, a declarat acesta pentru France Presse. „Sper că legea va fi modificată în curând”, a adăugat el. 

În prezent, pedeapsa capitală prin spânzurare este prevăzută în legislație pentru o serie de fapte, de la crime, omucidere, răpire ori chiar posesia armelor de foc ori droguri.

Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat din 2012 şi condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Mai multe delegaţii din România au purtat discuţii cu autorităţile malaeziene pentru salvarea lui Gologan.

Pe 26 iunie 2012, Ionuţ Gologan a fost prins pe Aeroportul Internaţional Kuala Lumpur cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamină, descoperită la verificarea bagajelor sale, şi a fost acuzat de trafic de droguri. În tot acest timp, tânărul, care lucra ca şofer cu jumătate de normă pentru o firmă de transport din Germania, a fost închis în Malaezia. 
 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI