Antena Căutare

IPS Pimen, printre primii români tratați cu plasmă, împotriva Covid-19. Tratamentul este experiemental, susțin medicii

Internat în stare critică la Insitutul Matei Balş din Capitală, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a primit un tratament nou împotriva coronavirusului, potrivit unor surse medicale. Înalt prea Sfinţitul Pimen este unul dintre primii pacienţi români care beneficiază de un tratament cu plasmă.

Cu toate că se află în continuare în secția de terapie intensivă, ÎPS Pimen, se simte mai bine. Aici, la Institutul Matei Balș, medicii i-au administrat Arhiepiscopilui Sucevei și Rădăuților un tratament nou, pe baza de plasmă.

Această a fost recoltată de la pacienți vindecați de covid 19 și conține anticorpi care i-ar ajută pe bolnavii aflați în stare critică să lupte cu virusul.

Citește și: Un preot din judeţul Covasna critică şcoala online: ”Copiii nu au pâine pe masă, nu au curent şi nu au haine, la ce să folosească tabletele?”

IPS Pimen e internat la Institutul Matei Bals de pe 20 aprilie

A fost transportat cu elicopterul de la Suceava la Bucureşti, imediat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Era în stare bună când a ajuns aici însă, la sfârșitul săptămânii trecute, starea lui s-a agravat. A fost dus la reanimare, intubat și ventilat mecanic iar medicii ne transmiteau că fac tot posibilul să îl ajute să treacă peste perioada critică.

Femeie bătută, sub ochii nepoțelului de doi ani, pentru 10 lei și un telefon. Scene violente în Piatra Neamț! | Video... Părinții îşi pot lua zile libere și după 15 mai, până la încheierea anului şcolar. Proiectul a fost votat în Parlament!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x