Antena Căutare

O romanca ne invata sa scriem corect! A creat un site de ortograme

Copii, daca vi se pare greu la scoala, cand va explica profesoara, acum exista un site unde oricine va stii sa scrie corect limba romana. O romanca a creat un site pentru a facilita procesul de invatare, a luat cele mai uzuale ortograme din limba romana si le-a explicat pe exemple.

Elevii vor ca totul sa fie cat mai simplu. Siteul www.ortograma.ro este special creat, atat pentru copii cat si pentru adulti, pentru a prezenta cele mai uzuale ortograme ale limbii romane si explica regulile ce trebuiesc aplicate odata cu folosirea lor.

Fiecare ortograma are pagina sa separata, in care este explicata printr-un un numar de exemple simple, pe intelesul tuturor. Iar la final, pentru a verifica daca ati inteles, gasiti doua fise de lucru, in care autoarea scrie cateva exercitii de clasa primara, pentru a ajuta copii sa exerseze. Binenteles, nu ii lasa de izbeliste, ci le ofera si raspunsurile. Astfel, invatatul devine placut precum o joaca.

Iulia, asa cum se semneaza autoarea, marturiseste ca a inceput acest proiect pentru copii sai, care, ajunsi in scoala primara, gaseau ortogramele dificile. Ideea i-a venit dupa ce a citit diverse carti despre scriere: "Sunt multe mame ca si mine care sunt interesate de perfomantele scolare ale copiilor lor de clasa 1, clasa a 2a sau clasa a 3a. Sunt sigura ca, asa cum am facut si eu, ele cauta metode de a-i ajuta pe copii lor sa invete usor.", spune ea.

Initiativa ei a fost bine primita de catre cititori. Acestia o lauda pentru rabdarea si usurinta cu care scrie, precum si modul in care ii influenteaza: "Ideea este foarte buna, nu numai pentru copii ci si pentru varstnici, caci regulile ortografiei s-au schimbat pe parcurs.", scrie domnul V. Ardeleanu.

foto: ortograma.ro

Bucuresti: Un barbat a intrat cu masina intr-un hipermarket dupa ce s-a certat cu sotia... De miercuri, vremea se raceste. Afla care e prognoza meteo pana joi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x