Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Judecătorii au decis: Cei şapte tineri din Văleni acuzaţi de viol rămân în arest preventiv

Tribunalul Vaslui a respins, vineri, contestaţia faţă de măsura arestării preventive formulată de cei şapte tineri din localitatea Văleni, acuzaţi că au violat o elevă la sfârşitul anului trecut.

Tribunalul Vaslui a respins, vineri, contestaţia faţă de măsura arestării preventive formulată de cei şapte tineri din localitatea Văleni, acuzaţi că au violat o elevă la sfârşitul anului trecut.

Instanţa a respins ca inadmisibile contestaţiile formulate de inculpaţii Silviu Burada, Silviu Avădanei, Paul Andrei Burlacu, Petrică Ionuţ Bolboceanu, Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Şurleac, în prezent deţinuţi în Penitenciarul Vaslui, împotriva înlocuirii măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive decisă de Judecătoria Vaslui, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia Tribunalului Vaslui este definitivă, astfel că cei şapte inculpaţi rămân în continuare arestaţi preventiv.

Judecătoria Vaslui a decis, pe 17 august, înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile în cazul celor şapte tineri din Văleni.

Tot pe 17 august, Judecătoria Vaslui a anunţat prima sentinţă în acest dosar, toţi cei şapte tineri fiind condamnaţi la închisoare cu executare pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durată de doi ani.

Pedepsele celor şapte variază între 5 ani şi 8 luni şi 8 ani şi 4 luni de închisoare.

Potrivit sentinţei, Burada Silviu, cel care a luat-o în maşină pe victimă, a primit cea mai mare pedeapsă - în total 8 ani şi 4 luni închisoare, iar pentru Avădanei Silviu, Paul Andrei Burlacu şi Petrică Ionuţ Bolboceanu instanţa a decis efectuarea a 7 ani de închisoare.

Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Şurleac, cei trei tineri care au recunoscut, pe 2 aprilie 2015, acuzaţiile şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată, au fost condamnaţi la 5 ani şi opt luni închisoare cu executare.

Sursa: Agerpres

Recomandari