Antena Căutare

Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis să nu participe la constituirea Birourilor Electorale Judeţene la alegerile din acest an, în semn de protest faţă de eliminarea pensiilor speciale

Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis ca protest pentru abrogarea pensiilor de serviciu pentru magistraţi să îşi suspende activitatea pe o perioadă nedeterminată, cu excepţia cauzelor urgente şi să refuze să participe la constituirea Birourilor Electorale Judeţene cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare din 2020.

Tribunalul Constanţa a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor, pentru formularea unui punct de vedere după abrogarea pensiilor de serviciu pentru magistraţi.

Judecătorii Tribunalului Constanta au hotărât continuarea protestului, prin suspendarea activităţii de judecată pe perioadă nedeterminată, cu excepţia cauzelor urgente, măsură care operează începând cu data de 30 ianuarie, dar şi respectarea şi susţinerea dreptului la protest al personalului auxiliar şi conex al instanţei.

De asemenea, magistraţii au mai decis să refuze să participe la constituirea Birourilor Electorale Judeţene în anul 2020 cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare.

“Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât, de asemenea, elaborarea unei scrisori deschise adresate Ministrului Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii referitoare la încălcarea brutală, prin adoptarea proiectului de Lege nr. Pl-x-292/2019, a independenţei justiţiei, precum şi referire la asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public, în sensul: normării activităţii judecătorilor prin raportare la volumul de activitate al judecătorilor din Uniunea Europeană; reconfigurării situaţiei personalului din instanţe atât prin adaptarea schemelor de personal (judecători şi personal auxiliar de specialitate), cât şi prin asigurarea ocupării tuturor posturilor vacante din sistem”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în scrisoarea deschisă judecătorii Tribunalului Constanţa mai cer asigurarea resurselor materiale adecvate în scopul desfăşurării în condiţii optime a actului de justiţie – sedii instanţe, infrastructură informatică, dar şi creare unui cadru legislativ stabil, necesar asigurării predictibilităţii actului de justiţie.

Miercuri, şi judecătorii Tribunaţului Maramureş au anunţat că nu vor participa la constituirea Birourilor Electorale.

Sursa : news.ro

Vaccin împotriva virusului chinezesc, inventat în România. Mai mulți cercetători au găsit soluția ce poate salva milioan... Detalii cumplite din Brașov! Bărbatul care s-a aruncat de la etaj cu bebelușul în brațe a căzut pe un excavator! Șoferul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x