Antena Căutare

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Măsuri restrictive: "este momentul să fim extrem de fermi"

Preşedintele Klaus Iohannis susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni prin care a explicat starea țării noastre în lupta cu noul coronavirus. Acesta a pus accent pe faptul că aproximativ 90% din populație respectă regulile și pentru cei care nu le respectă se ia o poziție fermă. Amenzile și pedepsele le vor pune capac

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Măsuri restrictive: "este momentul să fim extrem de fermi"
Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Măsuri restrictive: "este momentul să fim extrem de fermi"

„Noi, eu, Guvernul, autoritățile, suntem hotărâți să gestionăm și această criză, această nouă formă de criză. Am avut ieri și azi discuții și am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, de aplicați! Dragi români, toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască, păstrează distanță. Vă mulțumesc! Marea majoritate dintre voi a înțeles că avem nevoie de disciplină.

Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normale ca să putem stăpâni această boală, această pandemie. Știm ce avem de făcut. (...) Avem peste 800 de paturi pregătite pentru terapie intensivă, la momentul acesta deja jumătate sunt ocupate. Atenție: avem nevoie de măsuri foarte ferme! Mă bazez pe voi să respectați aceste norme!”, a zis președintele Klaus Iohannis, joi după-amiază.

Tătaru anunță două săptămâni cruciale! O explozie incredibilă de cazuri va avea loc în România: "Lucrăm la adaptarea spitalelor"

„Cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii! Este important să trecem peste această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România”, a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu.

"90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască şi păstrează distanţa"

O posibilă scădere a numărului de infectați între 10 și 15 august? Alexandru Rafila: "să dea Dumnezeu să fie așa!"


"Suntem în această situaţie: 1.350 de pacienţi, 35 de decese, un număr în creştere de persoane bolnave. Noi, eu, Guvernul, autorităţile responsabile, suntem hotărâţi să gestionăm această nouă formă de criză. Astăzi, am avut o discuţie foarte aplicată cu ministrul Afacerilor Interne, cu doi secretari de stat care se ocupă de zona Poliţiei şi de zona situaţiilor de urgenţă şi am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, extrem de aplicaţi. Dragi români, toate studiile sociologice pe care le-am văzut arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască şi păstrează distanţa. Vă mulţumesc! Marea majoritate dintre voi aţi înţeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înţeles vor fi amendaţi. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele, pentru ca noi toţi să putem stăpâni această boală, să putem stăpâni această pandemie", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a atras atenţia că deja jumătate dintre paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate şi este nevoie de măsuri ferme pentru a face faţă pandemiei de COVID-19.

"Eu, Guvernul, autorităţile, ştim ce avem de făcut. Internele ştiu ce au de făcut, ministrul Sănătăţii ştie ce are de făcut, Departamentul Situaţiilor de Urgenţă pregăteşte spitalele. Avem peste 800 de paturi pregătite pentru Terapie Intensivă. La momentul acesta, deja jumătate sunt ocupate. Atenţie! Avem nevoie de măsuri foarte ferme. Mă bazez pe voi, dragi români, să respectaţi aceste norme, iar cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii. Important este ca, împreună, să trecem cât se poate de bine peste această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România", a adăugat şeful statului.

1.356 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Pe teritoriul României, pe 30.07.2020, s-au înregistrat 1.356 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează joi Grupul de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Grupul de Comunicare Strategică va anunța numărul de cazuri noi din ultimele 24 de ore pe 310iulie, la ora 13.00, ora comunicării oficiale.

Până în data de 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de coronavirus. 35 de noi decese raportate.

Măștile, obligatorii pentru toate persoanele de peste cinci ani, în spațiile publice deschise! Raed Arafat, anunțul momentului despre noile restricții

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 1.365 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 49.591 de persoane infectate. De asemenea, 35 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.304.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.177.630 de teste.

Chiriile se ieftinesc! La cât au ajuns prețurile și câți bani vor scoate din buzunar cei care își caută o locuință... OMS cere schimbări drastice! O nouă categorie de vârstă, cea mai vulnerabilă în fața COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x