Antena Căutare

Legea care schimbă România! Căsătoriile gay ar putea fi legale și în țara noastră!

Deputatul Remus Cernea speră să introducă în lege ideea de parteneriat civil. A încercat şi ieri să-şi convingă colegii parlamentari cu ajutorul unui susţinător. Ioana, partenera lui de viaţă, pe care a sărutat-o pe holurile Parlamentului.

Legea care schimbă România! Căsătoriile gay ar putea fi legale și în țara noastră! Galerie
Cuplu gay | lgbt.com

Deputatul Remus Cernea speră să introducă în lege ideea de parteneriat civil. A încercat şi ieri să-şi convingă colegii parlamentari cu ajutorul unui susţinător. Ioana, partenera lui de viaţă, pe care a sărutat-o pe holurile Parlamentului.

După ce şi-a sărutat tandru iubita, deputatul Remus Cernea a cerut-o într-un. parteneriat civil. Semnat la notar. De ofiţerul de stare civilă nu ar mai fi nevoie, dacă legea ar fi votată.

Ce este parteneriatul civil?

”Parteneriatul civil este un contract in care două persoane, în baza afecțiunii și a respectului reciproc îl pot incheia la un notar și în baza acestui contract pot beneficia de o sumă de drepturi”, este definiția termenului în cauză.

Prin parteneriatul civil, la contractarea unui credit, se vor lua în calcul veniturile celor doi parteneri. Serviciile medicale necesare unuia dintre parteneri, care nu deţine o asigurare medicală, se pot acorda în baza asigurării celuilalt, iar în cazul decesului unuia dintre ei, supravieţuitorul are drept de moştenire.

CITEȘTE ȘI: A apărut o carte pentru copii în care sunt promovate familiile gay!

Remus Cernea și iubita lui

România este pregătită de schimbare?

Cernea a susținut că parteneriatul civil este un contract încheiat în fața unui notar public, fără niciun fel de discriminare, între două persoane adulte, de sex diferit ori de același sex, care consimt să conviețuiască în baza afecțiunii, respectului și sprijinului reciproc și a egalității în drepturi.

"În baza acestui contract pot beneficia de drepturi precum cel de a lăsa moștenire, cel de a fi considerați aparținători în cazul în care unul dintre cei doi are o problemă de sănătate, cel de a beneficia de un credit. Sunt drepturi minimale și necesare pentru viața de zi cu zi a foarte multor cetățeni", a explicat Cernea.

Deputatul a menționat că la recensămintele din 2002 și 2011, peste 800.000 de persoane au declarat că trăiesc "în uniune consensuală".
În context, Remus Cernea i-a propus partenerei sale de viață, Ioana Stăniloiu, să îi fie "parteneră civilă".

Sursa: Legea parteneriatului civil

Veste importantă pentru toți viitorii părinți! 15 zile pentru declararea nou-născuților... Au început zilele Babei Dochia! Trebuie să alegi una și să respecți tradiția, dacă vrei să ai o primăvară cu noroc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x