Căutare Live

A fost adoptat proiectul „zile libere pentru părinţi” când şcolile se închid în situaţii speciale. Câți bani primesc oamenii care rămân acasă

Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii în cazul unor situații speciale a fost adoptat de Parlament. Această decizie vine în contextul închiderii școlilor din toată țara, din cauza coronavirusului. 

Astfel, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat joi cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă care îi obligă pe toți angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid din cauza unor ”situații extreme”.

Ministerul Educaţiei face un apel către profesori să contribuie cu resurse educaţionale deschise, încărcate într-un spaţiu virtual, de unde pot fi accesate de elevi

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

De această lege vor beneficia persoanele care au copii cu vârste de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net.

Fiica uneia dintre femeile infectate cu coronavirus a fost la școală până ieri! „Mama minorei nu a comunicat că a fost testată”

Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată

Guvernul României, anunț important! "Acesta este singurul lucru pe care trebuie să îl distribui"... Alertă pe aeroportul Otopeni! Suspecţi de Coronavirus veniţi din Italia au încercat să păcălească autorităţile ca să nu ...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri