Antena Căutare

Lista medicamentelor folosite pentru tratarea coronavirusului a fost făcută publică. Un singur flacon cu 120 de comprimate costă peste 1100 de lei

Noul tip de coronavirus se răspândește cu repeziciune în toate colțurile lumii, inclusiv în România, iar acum experții de la Institutul ”Matei Balș” din București au dezvoltat o schemă de tratament pe care au făcut-o publică.

Lista medicamentelor folosite pentru tratarea coronavirusului a fost făcută publică. Un singur flacon cu 120 de comprimate costă peste 1100 de lei
Lista medicamentelor folosite pentru tratarea coronavirusului a fost făcută publică

Astfel, potrivit acestei scheme, coronavirusul poate fi tratat prin administrarea unor medicamente, precum Tamiflu, Kaletra, Chloroquine (Plaquenil) și Remdesivir.

Medicamentele nu se găsesc, însă, în farmacii, ci sunt distribuite prin programele naționale de sănătate.

Ce trebuie să știi despre aceste medicamente

Kalentra e un compus folosit în tratarea HIV, iar Remdesivir este un tratament experimental, fiind distribuit numai cu acordul companiei producătoare.

Tamiflu, în schimb, este cel mai cunoscut și se eliberează pe rețetă, fiind folosit, în urmă cu șase ani, pentru tratarea cazurilor de gripă aviară și H1N1.

Este indicat să fie folosit în primele 48 de ore de la declanșarea infecție pentru a avea mai multe rezultate.

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 260

Kaletra este un medicament folosit în tratamentul împotriva infectării cu HIV. Este compus, de fapt, din două medicamente – Lopinavir și Ritonavir. El nu se găsește în farmacii, fiind un medicament aflat pe lista programului național pentru tratarea persoanelor infectate cu HIV, iar prețul acestuia este de 1.108, 13 lei pentru o cutie cu 120 de comprimate.

Chloroquine (Plaquenil, Clorochină, Hidroxiclorochina) este al doilea medicament folosit în lupta împotriva coronavirusului. Chloroquine e, de fapt, utilizat în tratarea malariei.

România are 260 de persoane infectate cu noul coronavirus

Numărul cazurilor de cronavirus confirmate în România a ajuns la 260. Alte 14 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate, potrivit raportării oficiale de miercuri seară.

Cele 14 cazuri nou confirmate sunt următoarele: 7 în București, 3 în Brașov, două în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Alertă în Suceava. Un bărbat infectat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 1.000 de persoane. Omul a dat petreceri la întoarcerea din Belgia

Toate aceste persoane nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Aceste persoane au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 43 de noi îmbolnăviri.

Spitalul Judeţean Galaţi va fi dotat cu un aparat pentru efectuarea testelor în vederea depistării coronavirusului... Franța își cere înapoi cetățenii blocați în alte țări. "Nu îi lăsăm rătăciți!" Un avion special o să-i adune p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x