Antena Căutare

Litoralul pentru toți 2019: Ce tarife de cazare anunță hotelurile

Programul Litoralul pentru toţi 2019 va începe la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie, iar prețurile la cazare, inclusiv în regim all inclusive, sunt semnificativ scăzute față de perioada din plin sezon estival.

Litoralul pentru toți 2019: Ce tarife de cazare anunță hotelurile
Litoralul pentru toti 2019

Programul Litoralul pentru toţi 2019 va începe la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie, iar prețurile la cazare, inclusiv în regim all inclusive, sunt semnificativ scăzute față de perioada din plin sezon estival.

Dragoş Răducan, primvicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a confirmat faptul că programul Litoralul pentru toți 2019 va începe la finalul lunii august, începutul lunii septembrie, când vremea încă le permite românilor să se bucure de câteva zile cu soare pe litoralul românesc.

Tarifele la cazare percepute de hotelieri dar și cele all inclusive în cadrul Litoralul pentru toți 2019vor fi cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon.

Litoralul pentru toți 2019 - Prețuri cazare

Pentru că anul şcolar începe cu o săptămână mai devreme, vremea este bună iar cererea mare, hotelierii încearcă să profite cât mai pot.

Unele hoteluri au anunţat deja tarifele pentru Litoralul pentru toţi 2019. De exemplu, la un hotel de patru stele din Mamaia, pentru o cameră dublă cu mic dejun, tariful pentru două persoane porneşte de la 357 de lei/noapte în perioada 29 august – 4 septembrie, coborând la 220 de lei/noapte în perioada 9 – 15 septembrie.

Cazarea într-o cameră dublă la un hotel de trei stele din Mamaia, costă 168 de lei/noapte, cu mic dejun inclus, pentru perioada 1 – 9 septembrie. Tariful este pentru minim cinci nopţi de cazare.

La un hotel de trei stele din Eforie Nord, tariful de cazare într-o cameră dublă pentru două persoane porneşte de la 138 de lei la începutul lunii septembrie, scăzând cu câţiva lei spre mijlocul lunii.

La un hotel de două stele în Neptun-Olimp, tariful de cazare într-o cameră dublă porneşte de la 93 de lei/noapte la începutul lunii septembrie.

Citește și: Dan Negru, uimit de prețurile de pe litoralul românesc! Cazarea la un hotel în care s-a filmat „Nea Mărin Miliardar”, mai scumpă decât în Saint Tropez! „Să vi-l băgați în...”

Programul Litoralul pentru toți, în regresie

Programul Litoralul pentru toţi, lansat în 2002 de Federaţia Patronatelor din Turism, cunoaşte un regres în ultimii ani, potrivit lui Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv al federaţiei. Deşi ofertele rămân atractive, cererile sunt în scădere pentru că staţiunile nu funcţionează la capacitate maximă în extrasezon.

Stațiunile din sudul litoralul, aproape inaccesibile în Litoralul pentru toți

Reprezentanții patronatelor din turism susțin că este aproape inaccesibil acest program pentru staţiunile din sudul litoralului. Nu sunt încă trenuri directe. Costul pentru a ajunge într-un hotel dintr-o stațiune din sudul litoralului este foarte mare. Pentru un pensionar este foarte mult.

Cei mai mulţi turişti străini care vin în România sunt din Europa, 74%, marea majoritate din Uniunea Europeană. Plecările turiştilor români în străinătate au fost în aprilie de 1,693 de milioane, în scădere cu 1,3% comparativ cu luna aprilie 2018.

Citește și: Camere murdare, paturi stricate şi saltele vechi! Condiţii inumane într-o tabără din staţiunea Neptun

Concediile pe litoralul românesc, mai scumpe, în funcție de metoda de plată

Autobuz cu călători, implicat într-un accident în Vaslui! Greșeala imensă din cauza căreia s-a produs... Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată Guvernul pentru anularea hotărârii privind impunerea tarifelor maxima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x