Antena Căutare

Locuri noi de parcare în Capitală! O parte dintre ele sunt gratuite dacă îndeplinești aceste condiții!!

245 de locuri noi de parcare au inaugurate în București. O parte dintre acestea vor fi gratuite prin sistemul "park & ride".Construcţia are trei nivele de parcare, printre care se numără şi terasa, circulabilă, destinată exclusiv riveranilor.

Locuri noi de parcare  în Capitală! O parte dintre ele sunt gratuite dacă îndeplinești aceste condiții!!
Locuri noi de parcare în Capitală! O parte dintre ele sunt gratuite dacă îndeplinești aceste condiții!!

Prima parcare etajată de tip "park & ride" din sectorul 4 al Capitalei a fost inaugurată, joi, de primarul Daniel Băluţă, la intersecţia Şoselei Berceni cu Şoseaua Olteniţei.



Edilul a precizat că este vorba despre o parcare cu o funcţiune mixtă, destinată pe de o parte celor care vor să ajungă în centrul oraşului şi să lase maşina lângă staţia de metrou, pe de altă parte riveranilor, cu care au fost încheiate deja aproximativ 90 de abonamente.



Construcţia are trei nivele de parcare, printre care se numără şi terasa, circulabilă, destinată exclusiv riveranilor. Acoperişul este prevăzut cu un sistem de degivrare, care menţine o temperatură constantă de 5 grade pe durata iernii.


Băluţă a arătat, într-o conferinţă de presă, că noua construcţie dar şi zona adiacentă au o capacitate de 305 locuri de parcare.


"Această parcare are autorizaţie de securitate la incendiu, este o parcare ultramodernă, un sistem occidental pe care îl întâlnim în orice capitală europeană. Se construieşte destul de rapid. Aici a durat ceva mai mult pentru că ne găsim în vecinătatea staţiei de metrou şi fundarea a fost extrem de dificilă, însă construcţia propriu-zisă a parcării nu este una de lungă durată", a spus edilul.


Pentru cei care folosesc parcarea în regim "park & ride", tariful va fi zero, iar pentru riverani 10 lei/lună.


"Statul român investeşte pentru a fluidiza traficul. Pentru o perioadă de timp, oamenii trebuie să se obişnuiască cu utilizarea acestei parcări. De aceea, decizia pe care am luat-o a fost aceea ca, pentru minimum un an, accesul în parcare să fie gratuit. Pentru riverani, care au abonamente, tariful este de 10 lei/lună. Scopul pe termen scurt nu este acela de a recupera deîndată investiţia, ci de a decongestiona traficul", a spus edilul.


Lucrarea a presupus o investiţie de 3,5 milioane euro plus TVA, preţul pe metru pătrat de construcţie fiind de aproximativ 500 de euro plus TVA, cu o durată de realizare de 18 luni.



Conform lui Băluţă, construcţia face parte dintr-un lanţ de obiective finalizate, care totalizează aproximativ 2.000 de locuri de parcare. El a enumerat în acest sens parcările din apropierea staţiilor de metrou Dimitrie Leonida, IMGB, Apărătorii Patriei, Constantin Brâncoveanu sau Tineretului, dar şi pe cele din proximitatea spitalelor Bagdasar Arseni şi Marie Curie.



Edilul a adăugat că în cursul acestei săptămâni Primăria sectorului 4 şi cea din Popeşti - Leordeni vor semna contractul de execuţie pentru realizarea unei pasarele pietonale peste Şoseaua Berceni, în vecinătatea staţiei de metrou IMGB. Daniel Băluţă a declarat că Primăria mai are în proiectare realizarea a două pasaje rutiere şi a cinci pasarele pietonale.

ANCOM propune desemnarea Poştei Române ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale până în 2024... O femeie din Bucureşti, condamnată la 17 ani de închisoare, a fost prinsă în Spania: Ce infracțiuni a comis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x