Antena Căutare

Cale ferată prin curțile oamenilor. CFR anunță data limită pentru lucrările la calea ferată ce leagă centrul Bucureștiului de Otopeni

La o lună de când au început lucrările la linia ferată care ar trebui să lege centrul Bucureştiului de aeroportul Otopeni, un hotel şi proprietara unei case au reuşit să oprească oprească lucrările pe anumite porţiuni.

La o lună de când au început lucrările la linia ferată care ar trebui să lege centrul Bucureştiului de aeroportul Otopeni, un hotel şi proprietara unei case au reuşit să oprească oprească lucrările pe anumite porţiuni.

Sunt slabe şanse ca toată linia ferată să fie gata la timp, adică în mai, anul viitor. Oficialii CFR şi ai ministerului Transporturilor şi-au luat angajamentul că linia ferată va fi gata în primăvara anului viitor când zeci de mii de suporteri vor veni la meciurile Campionatului European de Fotbal, care vor fi organizate în Capitală. Dacă nu va fi gata, atunci meciurile s-ar putea suspenda.

Pentru că îi va trece trenul prin jumătate de curte, CFR i-a oferit Roxanei Mărăşoiu 34 de euro pe metrul pătrat. Doar pentru bucata afectată de linia ferată suspendată. Însă judecătorii Curţii de Apel i-au dat dreptate femeii. Lucrările nu pot continua deocamdată, pentru că trepidaţiile, poluarea fonică şi praful ar afecta viaţa familiei.

Un pilon al pasarelei pe care trece trenul ar trebuie să fie chiar în locul unui hotel. Doar că proprietarii au reuşit să suspende exproprierile, şi demolarea implicit. Între timp, muncitorii lucrează în faţa aeroportului Otopeni.

Decizia instanţei, în ambele cazuri, poate fi atacată de CFR Infrastructură în 5 zile. Chiar şi aşa, până la o sentinţă definitivă poate dura şi mai bine de un an, spun avocaţii. Iar linia ferată are şanse tot mai mici să fie gata la timp.

Trenul spre Otopeni va pleca din Gara de Nord, Chitila Sud, Mogoşoaia. Apoi pe o linie ferată supraterană, pe DN1, va trece prin curţile mai multor locuitori ai oraşului Otopeni. Apoi va ajunge până în parcarea terminalului Sosiri.

Deocamdata, nici şeful CFR infrastructura şi nici ministrul transporturilor, Răzvan Cuc nu au comentat situaţia.

Cotește și: Un tren de persoane a deraiat după ce a lovit un TIR, în Dâmboviţa; nu sunt victime

Pelerinaj Sfânta Paracsheva 2019: număr record de pelerini la Iași. Poveștile emoționante ale enoriașilor ajutați de Sfâ... Sâmbătă ar fi trebuit să se căsătorească. În două luni, ar fi devenit părinți. O familie întreagă a fost ucisă, pe un dr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x