Antena Căutare

Lucrul vital pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți cumpăra sau rezerva o vacanță în 2023. Recomandările unui expert financiar

Expertul în economisirea banilor, Martin Lewis, a explicat ce trebuie să faci înainte să-ți cumperi sau să-ți rezervi o vacanță în 2023.

vacanta-2023-recomandari
Lucrul vital pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți cumpăra sau rezerva o vacanță în 2023. Recomandările unui expert financiar | Shutterstock

Expertul financiar Martin Lewis i-a avertizat pe cei care planifică o vacanță în lunile următoare.

Ianuarie, dar și săptămânile următoare reprezintă perioada de vârf pentru a rezerva sau cumpăra excursii sau concedii de odihnă pentru vara lui 2023.

Citește și: Cine poate aplica pentru programul ”Noua Casă”. Dacă îndepliniți aceste condiții, puteți accesa un credit

Lucrul vital pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți cumpăra sau rezerva o vacanță în 2023. Recomandările unui expert financiar

Cu toate acestea, Martin Lewis a explicat că există un lucru vital pe care orice turist trebuie să-l facă înainte de a-și rezerva o vacanță în anul 2023. Există totodată o greșeală comună pe care o fac majoritatea, notează Dailystar.co.uk.

Mai exact, unii turiști nu-și fac și o asigurare de călătorie, înainte de a face o rezervare sau de a-și cumpăra o vacanță.

„În fiecare primăvară, fără greș, cineva îmi pune o întrebare sfâșietoare.

De obicei, au fost diagnosticați cu cancer sau cu altă afecțiune gravă care necesită tratament pe termen lung și nu vor putea pleca în vacanța de vară.

Citește și: Cele mai frumoase locații de vizitat în 2023. Unde poți să-ți planifici următoarea vacanță

Cu toate acestea, compania aeriană nu le va rambursa banii, în limitele drepturilor sale, deoarece biletul nu este defect.

Eu le spun: pentru asta este asigurarea de călătorie.

Este trist să aud asta pentru că de multe ori le explic că nu este nicio cale de atac. Scopul unei asigurări de călătorie este să te protejeze în cazul în care se întâmplă lucruri care te împiedică să mai mergi în vacanțe”, a explicat expertul financiar.

Citește și: Cât costă, în prezent, să rezervi o cameră pe litoralul românesc în vara lui 2023. Cu cât s-au redus prețurile

El a mai adăugat că oricine ar trebui să aibă un card european de asigurări de sănătate valabil sau un card global de asigurări de sănătate înainte de a pleca în vacanță.

Cardurile le permit turiștilor să obțină asistență medicală gratuită în spitalele de stat, dar și la medicii de familie din UE sau Elveția pentru același cost pe care îl plătesc localnicii.

Așadar, sunt la îndemână în caz de accident, urgență sau de boală în timpul vacanței.

Citește și: Locul unic pe glob peste care nu zboară avioane. Localnicii vorbesc despre forțe invizibile, dar experții spun că altul e motivul

Seria de reportaje "Staţiuni de dezinteres naţional", de astăzi, la Observator 19:00, la Antena 1... Teodor Corban a murit. Actorul a jucat în producția Antenei 1, Mangalița. Detaliile mai puțin știute ale vieții sale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x