Antena Căutare

Ludovic Orban confirmă: alocațiile copiilor vor crește. Anunțul de ultimă oră făcut de premier: ”În două săptămâni vom rezolva această problemă!”

Premierul Ludovic Orban a confirmat spusele ministrului de Finanțe, care a anunțat, zilele trecute, că alocațiile copiilor nu vor fi dublate, însă vor fi majorate. 

Ludovic Orban confirmă: alocațiile copiilor vor crește. Anunțul de ultimă oră făcut de premier: ”În două săptămâni vom rezolva această problemă!”
Ludovic Orban confirmă: alocațiile copiilor vor crește. Anunțul de ultimă oră făcut de premier: ”În două săptămâni vom rezolva această problemă!”

În cadrul unui interviu, premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul nu are posibilitatea de a dubla alocațiile, după decizia Curții Constituționale, însă va gândi un mecanism de majorare a acestora.

„Este clar, vă mai spun încă o dată, tot sincer, așa cum mă cunoașteți, nu avem posibilitatea să dublăm alocațiile”, a spus primul ministru, întrebat de ziariști ce se întâmplă cu alocațiile pentru copii.

Dublarea alocațiilor, posibilă după impozitarea pensiilor speciale? Ce spune ministrul de Finanțe: ”Va exista o creștere!”

„O să gândim un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere la un nivel așteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban, care a promis că „în două săptămâni vom soluționa această problemă”

Ministrul de Finanțe a anunțat o majorare a alocațiilor

„Premierul a spus deja că va exista o creştere a alocaţiilor. În următoarele două săptămâni vom veni cu acest proiect de lege. Nu ştiu... (cu cât vor creşte alocaţiile, n.r.). Va fi o decizie politică, eu voi prezenta situaţia, dar voi spune ca şi până acum: în acest moment nu există resurse în buget. Bugetul a fost construit pe un deficit de 6,7% la rectificarea bugetară, care nu a luat în calcul acest lucru”, a explicat Florin Cîţu, potrivit Digi24.

Ministrul Muncii, promisiune pentru angajații sănătoși ai companiilor închise de focare de COVID-19! Ce ar urma să se întâmple

În 15 iulie, sesizarea Guvernului Orban privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă de Curtea Constituțională. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea prin care era respinsă Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august.

Legea adoptată de Parlament stabilește majorarea alocațiilor pentru copii astfel:

  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
Cazurile de coronavirus vor exploda în România. Avertismentul unui expert: ”Vom crește cu până la 100 de cazuri noi de l... Declarațiile lui Raed Arafat, confirmate. 889 de cazuri de coronavirus, în România, în ultimele 24 de ore. Aproape 300 d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x