Antena Căutare

Lumina Sfanta de la Ierusalim, adusa in Romania

Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim a fost adusa, sambata, la ora 20.30, cu un avion special, pe Aeroportul International "Henri Coanda", de Delegatia Patriarhiei Romane condusa de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Varsanufie Prahoveanul, conform Hotnews.

Lumina Sfanta va fi oferita la slujba de Inviere (orele 24.00) de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala.


Lumina este adusa credinciosilor de Patriarhul Ierusalimului. Diodorus, fost Patriarh al Ierusalimului intre anii 1981 si 2000, marturisea ca, de obicei, minunea se intampla imediat dupa ce termina de spus rugaciunile.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International "Henri Coanda" in seara zilei de 14 aprilie 2012, in jurul orelor 18.30, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim si a o oferi preotilor si credinciosilor.

De la Aeroportul International "Henri Coanda", avionul special va duce Lumina Sfanta la Suceava, Cluj-Napoca, Satu Mare si pentru clerul si credinciosii din nordul tarii. Reprezentantii eparhiilor Patriarhiei Romane din nordul tarii sunt asteptati la aeroporturile din Suceava (in jurul orelor 19.30), Cluj-Napoca (in jurul orelor 20.30) si Satu Mare (in jurul orelor 21.30).

Lumina Sfanta este considerata un miracol al Ortodoxiei, care se intampla in fiecare an de Pasti la Ierusalim, cand, in timpul Vecerniei Mari din Sambata Mare, intre orele 12.30-14.30, deasupra Sfantului Mormant se aprinde un foc ce se pogoara din cer, manifestandu-se diferit in fiecare an si care in primele minute nu frige.


30.000 de angajati MAI mobilizati in perioada Sarbatorilor de Pasti... Profesorii nu mai au voie sa mediteze propriii elevi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x