Antena Căutare

Atenționare de călătorie pentru Grecia! MAE, anunț pentru români: ”Există risc ridicat de incendii de vegetație!”

Coșmarul nu s-a încheiat pentru Grecia, care în urmă cu aproape două săptămâni a fost lovită de o furtună puternică, în urma căreia șapte persoane au murit. Acum, însă, anumite regiuni din țară se află sub avertizare de incendiu.

Coșmarul nu s-a încheiat pentru Grecia, care în urmă cu aproape două săptămâni a fost lovită de o furtună puternică, în urma căreia șapte persoane au murit. Acum, însă, anumite regiuni din țară se află sub avertizare de incendiu.

Conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul de Externe, mai multe zone din Grecia se află luni, 22 iulie, sub avertizare de risc ridicat de incendiu de vegetație, din cauza vântului puternic și a temperaturilor ridicate.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) în data de 22 iulie 2019, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate pentru regiunea Attica, Insula Eghina, Insula Salamina şi sudul Insulei Evia”, transmite MAE, potrivit Mediafax.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076, mai transmite Ministerul de Externe.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro şi www.mae.ro<http://www.mae.ro>.

Oficialii reamintesc că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie şi aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Au hrănit un urs, în Argeș, și au primit o amendă usturătoare! Câți bani vor scoate din buzunare, după ce au vrut să fac... 4 pași: Cum îți transformi pasiunea într-un business...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x