Antena Căutare

Lovitură pentru milioane de pensionari. Majorarea punctului de pensie ar putea fi mult mai mică decât s-a anunțat: „Iau în calcul acest scenariu”

Lovitură pentru milioane de pensionari care așteptau majorarea venturilor cu 40%, așa cum prevede legea. Ministrul Finanțelor spune, însă, că ar putea primi de patru ori mai puțin. 

Guvernul se pregătește să majoreze pensiile cu doar 10%, față de 40% cât prevede legea, a recunoscut-o chiar ministrul Finanțelor într-un interviu.

Florin Cîțu a spus că va realiza mai multe analize și scenarii pe care i le va prezenta premierului, urmând ca decizia majorării pensiilor să fie una politică.

Vorbind despre creșterea pensiilor cu doar 10%, Florin Cîțu a spus: „Da, este un scenariu pe care îl iau în calcul, în contextul a ceea ce se întâmplă cu toate cheltuielile.”

Premierul Ludovi Orban, în schimb, a spus că decizia privind procentul cu care vor fi majorate pensiile va fi anunțat „când vom decide ceva”.

În ce condiții vom putea ieși la terase? Cine va putea sta la aceeași masă? Alexandru Rafila, despre viața după 1 iunie

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Apel urgent pentru introducerea educației sexuale în școli: „Copiii se protejează prin informație, nu prin frică! Avem cele mai multe mame minore din UE”

Patru milioane de români, afectați

În acest moment, valoarea punctului de pensie este de 1.265 de lei. De la 1 septembrie, dacă va crete cu 10%, va ajunge la 1.390 de lei.

Ce festivaluri și concerte vor fi interzise, în România, pe toată durata verii! Ministerul Culturii, informații de ultimă oră

EXEMPLU: Un pensionar care are 0,7 puncte de pensie, are un venit lunar de 885,5 lei. În urma majorării cu 10% a punctului de pensie, ar urma să primească 973 de lei, pe lună, adică cu 88 de lei în plus.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus, din Antena 3.

CFR Călători anunţă că repune în circulaţie trenurile suspendate, cu excepţia celor de navetă pentru elevi... CFR a făcut anunțul! Cum se va circula cu trenul de la 1 iunie și ce reguli trebuie să respecte călătorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x