Antena Căutare

MApN a primit al treilea lot de izolete realizate în România

MApN a primit al treilea lot de 35 de izolete realizate în România, urmând ca săptămâna viitoare să primească alte 20. Izoletele vor fi distribuite sistemului medical.

Izoleta MApN

”O comisie de recepţie formată din specialişti ai Departamentului pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale a M.Ap.N., a recepţionat vineri, 10 aprilie, la sediul operatorului economic S.C. STIMPEX S.A, al treilea lot de 35 de izolete de concepţie şi producţie românească. Producţia acestora va continua şi în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către M.Ap.N. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC recepţionate vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional”, anunţă sâmbătă MApN.

”Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă. ”Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate”, precizează ministerul.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, şi Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcţiei Medicale a MApN.

Sursa: news.ro

Paştele catolic şi săbătoarea Floriilor îi scoate din case pe românii. Coadă de oameni la hala de pește... Poliţiştii au confiscat peste o tonă de peşte în urma unei acţiuni desfăşurate în Delta Dunării...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x