Antena Căutare

Marcel Vela, primele declarații după ce s-a aflat că starea de urgență nu va fi prelungită: ”Virusul nu se va odihni din 15 mai!”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit despre declararea stării de alertă după 15 mai și a spus că reprezintă ”un tranzit spre starea de normalitate”.

În cadrul unui interviu la Antena 3, ministrul de Interne a declarat că în această perioadă nu se vor da ordonanțe de urgență, însă toate deciziile vor fi luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru români: ”Starea de urgență nu va fi prelungită. Trebuie să mergem mai departe!”

''Starea de alertă este un tranzit spre starea de normalitate (...) Nu se vor da ordonanţe de urgenţă în perioada stării de alertă. În perioada stării de alertă, aşa cum am spus, ea va fi declarată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi starea de alertă va fi gestionată de către acest comitet care analizează propunerile unui grup tehnic ce la rândul său va analiza situaţii din teren.

Toate deciziile de sancţiune sunt decise la vremea respectivă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (...) Depinde de fiecare dintre noi, de fiecare cetăţean cât de responsabili suntem, pentru că virusul acesta nu se odihneşte şi nici nu se relaxează din 15 mai (...) O parte din măşti vor fi asigurate gratuit de către Guvernul României pentru persoanele care nu au posibilitatea să achiziţioneze măşti.

Alte două focare de coronavirus descoperite în România. Zece comunități de romi, plasate de urgență în carantină

Cei care sunt înregistraţi în zona de probleme sociale, probleme de venit minim sau persoane care au vulnerabilităţi (...) Vreau să îi laud pe români şi pe toţi compatrioţii mei, chiar pe cei din diaspora care au înţeles apelul domnului preşedinte şi al meu şi al celorlalţi colegi să rămână acasă şi să nu vină de Paşte şi au respectat acest apel. Românii au respectat extrem de mult'', a spus ministrul Marcel Vela.

Iohannis: Starea de urgenţă nu va fi prelungită după 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni starea de urgenţă nu va fi prelungită, iar din 15 mai mai va fi înlocuită de starea de alertă. Conform preşedintelui, deplasările vor fi permise în interiorul localităţii, ”dar nu e bine să exagerăm”, iar purtarea măştii în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun va fi obligatorie. De asemenea, se deschid saloanele de îngrijire personală, cabinetele stomatologice şi muzeele, dar vom purta mască în spaţii publice închise. Deplasările între localităţi rămân restricţionate. Preşedintele s-a declarat foarte mulţumit de felul în care oamenii au reacţionat la apelul autorităţilor în vacanţa de 1 mai.

Alte două focare de coronavirus descoperite în România. Zece comunități de romi, plasate de urgență în carantină ... Cum vor arăta cerințele la Bacalaureatul de anul acesta. Modele de subiecte la Română, Matematică sau Istorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x