Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

De ce nu a putut fi salvată Alexandra Măceașanu. Mărturisirile controversate ale unui comisar: ”Mi-a spus să o caut în cartierul greșit!”

Trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, bărbatul care le-a ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a scos la iveală detalii incredibile despre cazul de la Caracal.

De ce nu a putut fi salvată Alexandra Măceașanu. Mărturisirile controversate ale unui comisar: ”Mi-a spus să o caut în cartierul greșit!”

Astfel, în rechizitoriu sunt prezentate nu doar faptele lui Gheorghe Dincă și felul în care au fost ucise cele două adolescente, ci și mărturia unor polițiști care au fost implicați în căutarea Alexandrei Măceșanu, precum Constantin Pistol, Florentin Marian Neagoe și Mihai-Alexandru Fir.

În rechizitoriul din cazul Caracal reiese faptul că cinci polițiști au discutat cu Alexandra. Cu toate acestea, timp de 12 ore după apelul fetei la 112, poliţiştii au căutat-o pe copilă în zone greşite, unele aflate în afara Caracalului. De asemenea, poliţiştii au obţinut în timp util mandate de percheziţie pentru mai multe locuinţe, pe care le-au şi percheziţionat. Dar au ezitat să percheziţioneze locuinţa lui Dincă.

Cazul Caracal: Unde a îngropat-o Gheorghe Dincă pe Alexandra Măceșanu, de fapt! Nimeni nu a căutat aici

Abia după ora 01.00, pe 26 iulie, a descins primul echipaj în faţa porţii lui inculpatului. Poliţiştii declară că nu au observat nimic în neregulă la casă, dar au supravegheat-o totuşi operativ cu trei echipaje, până la ora 06.00.

De asemenea, în rechizitoriu este prezentat faptul că Alexandra a vorbit cu ofițerul de serviciu Lucian Tănasă, care i-a pasat telefonul agentului Nicolae. Acesta, la rândul lui, i-a pasat olegului său de birou Sorin Bâcă. La rândul lui, Bâcă i-a pasat telefonul agentului Fir.

M-am adresat fetei cu expresia ”domnişoară, te rog să te linişteşti şi să te concentrezi pe detaliile pe care ni le poţi da din locul unde te afli.” Am auzit cum fata a mi-a spus că vede un brad şi un nuc, moment în care a intrat în birou comisarul Pistol Constantin care mi-a făcut semn să îi dau telefonul şi a preluat discuţia”, a mărturisit el potrivit rechizitoriului.

Cazul Caracal: Alexandru Cumpănașu, decizie de ultimă oră: ”Au plâns destul verișorii mei!”

Acesta a declarat, de asemenea, că trei echipaje ale Poliției Caracal au căutat-o, simultat, pe Alexandra, după apelurile fetei la 112. El a precizat, de asemenea, că automobilul lui Dincă a fost identificat în jurul orei 00.40-01:00.

”În acest timp în birou la cms. Pistol a intrat comandantul Mirea Nicolae care mi-a cerut să întocmesc un plan de acțiune pentru perchezițiile care urmau să aibă loc dimineață la ora 6:00. Mi s-a spus ca după ce termin de întocmit planul de acțiune să plec către domiciliu și să aștept să fiu contactat, iar în caz contrar să mă prezint la sediul unității la ora 05:30.”, a mai precizat polițistul Fir, care a fost trimis să percheziţioneze fostul apartament al lui Dincă, din cartierul Horia, Cloşca şi Crişan.

De cealaltă parte, însă, comisarul Pistol a declarat că Alexandra i-ar fi spus că e posibil să fi fost închisă în cartierul Protoseni, de lângă Liceul Mihai Viteazul. În acel cartier, „am fost la locuinţele mai multor persoane care bănuiam că ar fi pretabile la comiterea unei astfel de fapt”.

Recomandari