Antena Căutare

Mașinile vechi ar putea să fie interzise în București! De când ar putea să intre în vigoare această lege

Mașinile vechi ar putea să fie interzise în București, începând cu anul 2019, în cazul în care un proiect de lege lansat de PMP va fi adoptat. 

Mașinile vechi ar putea să fie interzise în București, începând cu anul 2019, în cazul în care un proiect de lege lansat de PMP va fi adoptat.

Această inițiativă vine din partea unui deputat PMP, care își dorește ca vehiculele cu normă de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 să nu se mai găsească pe străzile Capitalei, de la 1 ianuarie 2019.

De asemenea, conform aceluiași proiect, începând cu anul 2020 să fie interzise și mașinile Euro 3, iar din 2021, vehiculele Euro 4. În cadrul acestui proiect de lege nu sunt incluse ambulanțele, poliția, pompierii și nici cele de transport în comun.

”Conform datelor Oficiului european de statistică, în anul 2015, doar 22% dintre locuitorii Bucureștiului se declarau mulțumiți de calitatea aerului, şi 31% de nivelul de zgomot din oraș. Este imperios necesar a se lua măsuri de descurajare a circulației cu autovehicule poluante în oraș”, a declarat Lucian Iliescu, inițiatorul acestui proiect.

Această inițiativă vine la câteva luni după ce Primarul general Gabriela Firea a declarat că va demara un sondaj de opinie în care îi va întreba pe bucureşteni dacă sunt de acord ca Primăria să pună o nouă taxă pentru maşinile care tranzitează centrul Capitalei, ca urmare a faptului că Bucureştiul „a fost invadat de rable“ după ce taxa de mediu a fost eliminată de PSD, partid din care face parte şi edilul. Valoarea taxei încă nu a fost stabilită.

Atenţie mare, şoferi! Din 20 mai, dacă nu aveți asta în talon, Poliția va reține actele și numerele mașinii... Veste catastrofală pentru posesorii de autoturisme cu volan pe dreapta. Anunțul care le dă fiori!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x