Antena Căutare

Coronavirusul, învins în Italia. Dezvăluiri uimitoare făcute de un medic:”Nimeni nu mai moare de COVID-19 de cel puțin două luni!”

Italia a fost îngenuncheată de explozia de cazuri de coronavirus și înregistra, la începutul pandemiei, sute de morți pe zi. Acum, însă, nimeni n-a mai murit din cauza virusului Sars Cov-2. 

Prof. Alberto Zangrillo, medic primar de anestezie și terapie intensivă la Spitalul San Raffaele din Milano și prorector al Universității Vita-Salute San Raffaele, susține, într-un interviu acordat site-ului cristoiublog.ro, că virusul nu ar mai fi în stare să producă o boală gravă în Italia.

"Ceea ce am văzut din studii, din observații clinice, dar mai ales din obervații virusologice de laborator, pentru că observația virusologică este făcută practic in vitro, caracterizează SARS COVID-1 în acest mod: este un virus extrem de contagios, deci RP este extrem de influențat de capacitatea acestui virus de a fi contagios. De fapt, este ceea ce se întâmplă în toată lumea și în Italia, unde vedem și am spus-o și eu, trebuie să învățăm să conviețuim cu el", a declarat medicul, potrivit Antena 3.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. 767 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor de la ATI a crescut

În ceea ce privește existența virusului încă din luna octombrie, el susține că este de acord cu această teorie.

"Nu putem exclude posibilitatea ca virusul să fi existat în Italia încă înainte. Trebuie studiat din punct de vedere virusologic şi epidemiologic cu mare atenţie, pentru că toate acestea vor putea conduce la unele reflecţii în viitor, mai ales la necesitatea de a organiza unele sisteme de reţele de date în toată Europa", a mai spus prof. Zangrillo, care a declarat, de asemenea, că nimeni n-a mai murit de Covid-19 în ultimele două luni "Nimeni nu mai moare în Italia de COVID-19 de cel puțin două luni. Dar lumea continuă să moară de patologii care au fost lăsate în seama sorţii, care au fost ignorate. În aceste momente la Urgenţa din zona metropolitană din Milano este plin de bolnavi cu patologii cronice dar care au fost neîngrijite din cauza urgenţei virusului şi care acum s-au agravat pentru că necesita de intervenţii uneori urgente şi acum e prea tîrziu. Mă refer la infarcturi, la pancreatite, tumori, etc. Deci continuă să se moară, dar nu de Covid. Eu am spus că virusul nu mai este în stare, din fericire, să producă o boală gravă".

Capitala, în carantină după explozia de cazuri de COVID-19?! Raed Arafat, un nou avertisment: ”Este posibil să luăm măsuri locale de restricţie!”

Câte cazuri de coronavirus a înregistrat Italia

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 34.854 de morţi în Italia, cu 21 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate a depăşit 241.419.

Ministerul italian al Sănătăţii a comunicat, sâmbătă după-amiază, că bilanţul epidemic este de 35.042 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 244,216.

Pacient infectat cu noul coronavirus, în stare gravă, transportat de la Focşani la Bucureşti, cu un elicopter

Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 201,013. În momentul de faţă, în Italia sunt 12. 229 de persoane care au coronavirus.

Capitala, în carantină după explozia de cazuri de COVID-19?! Raed Arafat, un nou avertisment: ”Este posibil să luăm măsu... Criza medicală se adâncește în România. Medicul Virgil Musta: ”Nu mai avem locuri deloc pentru pacienții cu COVID-19!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x