Antena Căutare

Tratamentul pentru coronavirus, mai dur decât chimioterapia. Avertismentul unui medic oncolog: ”Apar primele efecte în 30 de minute. Sunt înfiorătoare!”

Tratamentul pentru COVID19 e mai dur decât chimioterapia. Este mărturia unui medic oncolog care s-a îmbolnăvit de coronavirus. Femeia povesteşte că şi recupererea e la fel de grea: nu poţi să te concentrezi, îţi cad obiecte din mână şi reînveţi să mergi. 

În doar două săptămâni, COVID19 a transformat un medic care salva vieţi într-un pacient care cu greu se ridică din pat. Aflată acum în recuperare la domciiliu, femeia atrage atenţia că ea a avut o formă uşoară, dar cu toate acestea spune că nu a mai întâlnit vreodată o boală asemănătoare.

”Tratamentul este foarte dur. eu sunt medic oncoloc, ca lumea să înțeleagă că știu ce înseamnă afecțiunile severe. trebuie să recunosc că acecasta afecțiune, sars cov 2, din punctul meu de vedere depășește orice am văzut până acum. La o jumătate de ora după ce ai înghițit tratamentul, apar toate efectele secundare. arsuri, grețuri, diaree, este înfiorător, depășește orice schemă de chimioterapie.”, declară Crina Călinescu, medic oncolog.

O gravidă din Baia Mare, în stare gravă după ce s-a infectat cu noul coronavirus la o ceremonie religioasă. Femeia a refuzat tratamentul

Fără gust sau miros şi cu tot corpul slăbit din cauza tratamentului, doar raţiunea îi mai face pe pacienţii COVID-19 să se hrănească.

”A fost un efort deosebit în cele zece zile să pot mânca pentru că dispare pofta de mâncare. ai senzația că mănânci hârtie pur și simplu. mi-am dat seamad treptat că trebuie să mă hidratez constant și să mănânc forțat pentru a rezistă.”, a mai precizat medicul.

Culmea, în anumite cazuri de COVID19, recuperarea este mult mai grea decât boala însăşi.

”Dincolo de faptul că poți să ai o afectare hepatică din căzută tratamentului și asta mi s-a întâmplat și mie. Rămâi totuși cu o grămadă de sechele, cu o stare de astentie destul de serioasă. e că și cum ai învață din nou să mergi. nu poți să faci decât câțiva pași după care trebuie să te așezi. vei rămâne cu probleme de concetrate. nu mai poți să citești foarte mult, nu mai poți să urmărești emisiunile pentru că obosești.”, a mai explicat medicul.

Explozia de cazuri de COVID-19 pune lacătul pe școli?! Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Nu discutăm de amânarea cursurilor!”

”Rămân probleme de coordonare. Îți scapă obiectele din mâini, lucru pe care-l observ și la mine.”, a mai mărturisit aceasta.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât studiile cercetătorilor avansează. O echipă de savanţi din Spania, de exemplu, a descoperit că anumite forme de COVID19 vin cu simptome diferite de cele pe care le ştiau. La unii pacienţii, infecţiile au debutat cu iritaţii în interiorul gurii.

Om lângă om în apă şi şezlong lângă şezlong pe plajă, în România, în ziua cu cele mai multe cazuri de COVID-19: ”Să mai ... Insula Thassos, plină de turiști români. Tinerii nu s-au speriat de cazurile de coronavirus: ”Aici se respectă distanța ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x