Antena Căutare

„DSP ne împinge să comitem malpraxis”. Medicii se revoltă! Ce au fost obligați să facă, în cazul pacienților COVID-19

Medicii din București fac acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică. Aceștia spun că DSP instigă medicii de familie la malpraxis și la încălcarea legii, în contextul monitorizării pacienților cu COVID-19 aflați în carantină sau în izolare.

„DSP ne împinge să comitem malpraxis”. Medicii se revoltă! Ce au fost obligați să facă, în cazul pacienților COVID-19 Galerie
„DSP ne împinge să comitem malpraxis”. Medicii se revoltă! Ce au fost obligați să facă, în cazul pacienților COVID-19 | Profimedia

Medicii din București se coalizează împotriva Direcției de Sănătate Publică și aduc acuzații grave instituției. Aceștia susțin că DSP instigă medicii de familie la malpraxis și la încălcarea legii, în contextul monitorizării pacienților cu COVID aflați în carantină sau în izolare.

„Practic, medicii de familie au avut întâlniri cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și au stabilit să se dea o declarație în baza căreia DSP-ul să transmită dovada de izolare pentru pacientul respectiv, care este absolut necesară pentru a i se elibera concediul medical.

Au apărut, ulterior, disfuncționalități în ceea ce privește comunicarea dintre medicii de familie și DSP. Știm că resursele umane din cadrul Direcției de Sănătate publică sunt limitate, dar, în același timp, considerăm că este absolut necesar să se creeze cadrul legislativ și să se lămurească acesta, pentru a se asigura o bună activitate medicilor de familie.

Medicii de familie, alături de medicii din spitale, au fost în permanență în prima linie a acestei lupte cu pandemia COVID-19.

Problema este că medicii de familie, pentru a elibera concediul medical acestor pacienți, aveau nevoie de o dovadă de izolare, pe care trebuia să o transmită DSP-ul. (...)

Medicilor de familie li s-au solicitat niște documente suplimentare, cum ar fi completarea unei fișe medicale prin care ei să își asume, de fapt, recomandarea izolării la domiciliu sau internarea pacienților pozitivi. Ceea ce contravine legii”, a declarat, la Antena 3, președintele Colegiului Medicilor, Cătălina Poiană.

Întregul interviu, în materialul video de mai sus.

Profesorii, chemați la "școală" pentru a învăța cum să le predea online elevilor, în anul școlar 2020-2021... Record al numărului de cazuri noi de coronavirus, în România! Încă 1.415 îmbolnăviri! Câți pacienți cu COVID-19 sunt la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x