Antena Căutare

Metrorex anunţă că a publicat un anunţ prin care şi-a exprimat intenţia de a încheia cu Alstom un contract de mentenanţă

Metrorex a anunţat, joi, că a publicat un anunţ prin care şi-a exprimat în mod transparent intenţia de a încheia cu Alstom un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă, iar aceasta a răspuns invitaţiei şi a depus oferta în termenul solicitat. În plus, compania a confirmat datoria de aproape 150 milioane de lei către Alstom.

Anunţul Metrorex a venit ca reacţie după ce şeful Alstom România şi Bulgaria, Gabriel Stanciu, a susţinut, miercuri, că Metrorex a acumulat faţă de Alstom România restanţe din neplata serviciilor de mentenanţă în sumă de circa 150 milioane de lei şi, dacă aceşti bani nu vor fi plătiţi sau nu vor fi prezentate garanţii ferme că se vor achita, activitatea va înceta şi ramele de metrou vor rămâne în depouri după Revelion.

Joi, Metrorex a transmis precizări legate de această declaraţie.

”Având în vedere imposibilitatea obiectivă de organizare a unei proceduri competitive, la o dată care să permită derularea şi finalizarea acesteia anterior datei de 31.12.2019, dată la care expiră contractul actual şi în scopul de a asigura condiţiile reglementate pentru operarea transportului de călători cu metroul, la nivelul Metrorex a fost aprobată aplicarea unei proceduri de negociere fără invitaţie la o procedură concurenţială de ofertare. În sensul celor mai sus prezentate, Metrorex a publicat un anunţ în SEAP şi în JOUE prin care şi-a exprimat în mod transparent intenţia de a încheia cu prestatorul actual (Alstom Transport) un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă a materialului rulant începând cu data de 01.01.2020, până la finalizarea unei proceduri competitive, respectiv pe o perioadă estimată de maxim un an”, a anunţat Metrorex.

Astfel, Metrorex a transmis către Alstom Transport invitaţia pentru a depune o ofertă în cadrul procedurii de atribuire a prestării serviciilor de mentenanţă a materialului rulant aferent transportului cu metroul, pe o perioadă estimată de 1 an (începând cu 01.01.2020 până la finalizarea unei proceduri competitive).

” Alstom Transport S.A. a răspuns invitaţiei şi a depus oferta în termenul solicitat , iar la acest moment sunt în derulare negocieri pe marginea ofertei depuse în vederea stabilirii condiţiilor pentru semnarea contractului. Referitor la obligaţiile de plată restante înregistrate de Metrorex către Alstom Transport S.A. a serviciilor realizate, în total de 147.308.912 lei, acestea se confirmă . Obiectivul principal al Metrorex este transportul călătorilor în condiţii de siguranţă, iar în acest sens, Metrorex face demersuri pentru identificarea soluţiilor şi rezolvarea acestei situaţii”, se arată în comunicat.

Sursa : news.ro

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Cod roşu de ploi, intensificări ale vântului şi valuri puternice, în Portugalia... O femeie de 54 de ani aflată în moarte cerebrală a devenit un înger salvator! Aceasta a salvat mai mulți oameni cu boli ...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x