Antena Căutare

Minerii din Valea Jiului au renuntat la protest si au iesit la suprafata

Minerii blocati in subteran in minele din Valea Jiului au renuntat la protest, vineri seara, dupa ce au fost asigurati ca societatea va putea vinde carbune pana la sfarsitul anului la pretul stabilit prin algoritmul impus de legislatia europeana.

Presedintele Sindicatului "Huila", Domokos Laszlo,a anuntat ca cei aproximativ o mie de mineri de la cele trei unitati din Valea Jiului - Petrila, Paroseni si Uricani - au renuntat la protest si au iesit la suprafata, informeaza Mediafax.

Acesta a mai precizat ca noul director al Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului, Aurel Anghel, le-a prezentat ortacilor contractul prin care societatea va putea vinde carbune pana la sfarsitul anului, fiind vorba despre 220.000 de tone, iar pretul cu care se va face livrarea este cel stabilit prin algoritmul impus de legislatia europeana. Aurel Anghel a fost directorul Minei Paroseni, un inlocuitor pentru aceasta functie urmand sa fie numit in zilele urmatoare.

Joi, aproximativ 200 de mineri din schimbul I de la Mina Paroseni, sucursala a Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului au refuzat, dupa terminarea programului de lucru, sa iasa din subteran, nemultumiti ca reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara nu le preiau carbunele.

Foto: Intact Images

Marele castigator la LOTO este JUDECATOR in Galati... Peste 127.000 de romani isi serbeaza ONOMASTICA de Sfantul Ilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x