Antena Căutare

Ministerul Educației, dat în judecată după ce elevii cu medii sub 5 sunt obligați să meargă la profesională 

Asociația Elevilor din Constanța ia măsuri după ce în presă au apărut informații potrivit cărora elevii care obțin media sub 5.00 la admitere trebuie să se înscrie la profesională. Astfel, reprezentanții acesteia au decis să dea în judecată Ministerul Educației. 

Asociația Elevilor din Constanța ia măsuri după ce în presă au apărut informații potrivit cărora elevii care obțin media sub 5.00 la admitere trebuie să se înscrie la profesională. Astfel, reprezentanții acesteia au decis să dea în judecată Ministerul Educației.

Potrivit HotNews, Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată, luni, Ministerul Educaţiei și solicită anularea prevederilor Ordinului ministrului educaţiei nr. 4948/2019 care nu le mai permite elevilor care obţin media sub 5.00 la admitere să urmeze un liceu. Potrivit elevilor, această decizie ar putea duce şi la creşterea abandonului şcolar.

Citește și: Noul an școlar aduce schimbări drastice! Învățământul profesional, obligatoriu pentru elevii care obțin mai puțin de 5 la Evaluarea Națională

„Considerăm efectele ei ca fiind nu numai de natură să afecteze serviciul public de învăţământ, prin haosul ce va fi creat ca urmare a stabilirii cifrelor de şcolarizare şi a cererilor de transfer numeroase ce vor fi depuse, dar şi în ceea ce priveşte parcursul educaţional al elevilor, existând posibilitatea ca rata abandonului şcolar să crească semnificativ”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Elevilor din Constanța, potrivit sursei citate.

Ba mai mult, aceștia atrag atenția că elevii obligați să ă urmeze profesionala ar putea ajunge şomeri, după ce o bună parte dintre meseriile care sunt învăţate în şcolile profesionale vor dispărea în următorii ani ca urmare a dezvoltării tehnologice.

Citește și: Anunț teribil pentru elevii bucureșteni de clasa a VIII a. O medie generală mai mică de 7.84 îi poate lăsa fără loc la liceu!!!

„Prezumţia de la care se pleacă este că elevii sunt de vină pentru faptul că nu au reuşit să obţină media 5.00 la admitere, deşi acest rezultat poate avea cauze diverse: situaţie financiară deficitară, influenţa familiei şi a considerentelor etnice, sarcinile în rândul fetelor minore sau pur şi simplu interesul acordat către alte domenii, fie ele artistice, sportive, etc. La acest moment, considerăm că Evaluarea Naţională ar trebui să aibă un rol pur statistic, precum evaluările din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, deoarece probele susţinute nu sunt de natură să orienteze elevii din punct de vedere profesional, motiv pentru care să concentrăm viitorul elevilor pe ea ar reprezenta o eroare şi, în fine, încă un eşec al sistemului de a ajuta elevii să îşi găsească menirea”, se mai arată în comunicat.


INML a încheiat necropsia bărbatului mort în urma răfuielii din Piața Constituției! Omul și-a pierdut viața în urma unei... Vești bune pentru români! Angajații vor avea 15 zile libere, în 2020! Doar patru vor pica în weekend ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x