Antena Căutare

Ministerul Sanatatii s-ar putea desfiinta daca textul de lege nu va avea nicio prevedere vizavi de SMURD

Ce presupune de fapt forma propusa spre dezbatere a viitoarei Legi a Sanatatii? Cazul a fost discutat marti seara in cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".

Conform discutiilor din emisiune, in cazul in care Legea Sanatatii va fi votata in forma in care este propusa acum, Ministerul Sanatatii s-ar putea desfiinta, in sensul ca in caz de calamitate sau de incendiu, nu va mai exista un serviciu SMURD care sa intervina atat de repede.

"Este nevoie de schimbarea legii pentru ca sistemul public este ineficient. Aceasta schimbare trebuia facuta de mai multa vreme. Dam bani mai multi medicilor. Sistemul de baza ramane ca in prezent, doar ca pentru cei care-si pot permite asigurare complementare, care este de cateva zeci de euro si va avea acces la medici mai competenti, care au aparatura mai buna. Omul obisnuit plateste la fel si are acces la aceleasi servicii. De bani putini mai multi o sa primim mai multe. Pacientul care nu-si permite va primi aceleasi servicii ca in prezent", a spus medicul Mircea Cinteza, din Colegiul medicilor din Romania.

"Dezbaterea legii va dura cat este necesar", a mai spus Mircea Cinteza.

Actuala lege nu are nicio prevedere vizavi de SMURD. Este o deficienta in textul de lege, dar nu desfinteaza SMURD-ul. Toate aceste servicii de salvare trebuie standardizate, a spus si generalul Vladimir Secara, fost sef IGSU.

Foto: Intact Images

Udrea: Delta Dunarii, cea mai mare crestere turistica pentru o zona din Romania... Raed Arafat: "Lupta nu s-a terminat"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x