Antena Căutare

Ministrul Muncii anunţă majorări salariale. Ce angajați vor primi bani mai mulți. Marius Budăi: „S-a făcut o analiză a bugetelor”

Ministurul Budăi a anunțat că începând cu luna august sectorul bugetar va acea parte de majorări slariale. De creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor, unde s-a făcut o ”echilibrare”, precum şi cei ai INS.

Colaj cu Marius Budăi și bani Galerie
Ministrul Muncii anunţă majorări salariale din luna august | Hepta

Ministrul Marius Budăi a anunțat sâmbătă că salariile personalului plătit din fonduri publice vor fi majorate cu o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

“Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat Marius Budăi, sâmbătă, la Antena 3.

Ministrul Budăi a precizat că de creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor, precum şi cei ai INS.

Citește și: Locul de muncă onorabil, plătit cu 2700 de euro pentru un program zilnic de chiar 4 ore. Ce presupune jobul

Ce a spus ministrul Budăi despre impactul bugetar al noilor creșteri salariale

“Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii ş Ministerul Transporturilor”, a explicat ministrul Muncii.

Întrebat care este impactul bugetar al acestor măsuri, ministrul a răspuns:

“S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”.

Care sunt cel mai bine plătiți angajați din România. Domeniile bănoase în care se câștigă sume mari la salariul net

Cele mai bune oferte sunt în domeniul IT, pentru candidații cu poziții de Senior Devops Engineer. Angajații pot avea un salariu de până la 5.500 euro net și asigurare medicală, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă, dar și alte beneficii.

Tot cu salarii în jurul sumei de 5.000 de euro net sunt pozițiile Full Stack Developer sau Senior Java Developer, aceste locuri de muncă mai oferă și asigurare medicală, program de lucru flexibil, sprijin în reorientarea profesională internă și tichete de masă, potrivit Observator.

Candidații pentru poziția de NET Technical Lead pot obține un salariu cuprins între 3.000 și 5.000 euro, cu beneficii precum bonus de performanță, training, zile libere suplimentare și nu numai, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Taxe și impozite mai mari de la 1 august 2022. Românii vor fi nevoiți să plătească din ce în ce mai mult. Ce măsuri sunt aplicate

În România, câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna aprilie, 2021, de 3.561 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 14 lei (+0,4%), iar valorile cele mai mari s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice (8.671 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.790 lei).

Nikita de România este în comă la spital! Vedeta care făcea show în emisiuni este în stare gravă. Ce mesaj au transmis f... Elena Udrea, mesaj din spatele gratiilor despre întâlnirea cu fiica ei. Ce și-ar fi dorit fostul ministru când a văzut-o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x