Antena Căutare

Ministrul Muncii anunță modificări radicale la pensii și salarii! "Vor crește veniturile. Însă, vor avea loc și tăieri începând cu 1 ianuarie 2018”

Intr-o intervenție telefonică la un post de televiziune local, Ministrul Muncii a explicat că Guvernul pregătește schimbări majore începând cu 1 ianuarie 2018. Lia Olguța Vasilescu a declarat că atât pensiile, cât și salariile urmează să crească pentru mai multe categorii, specificând faptul că Executivul lucrează intens la un proiect ce vizează vârsta de pensionare.

Intr-o intervenție telefonică la un post de televiziune local, Ministrul Muncii a explicat că Guvernul pregătește schimbări majore începând cu 1 ianuarie 2018. Lia Olguța Vasilescu a declarat că atât pensiile, cât și salariile urmează să crească pentru mai multe categorii, specificând faptul că Executivul lucrează intens la un proiect ce vizează vârsta de pensionare.

"S-a tot discutat în această perioadă că vrem să intervenim la vârsta de pensionare. Părerea mea este că noi nu avem același standard de viață și aceeași medie de viață ca în Uniunea Europeană ca să ne ducem după ei la 67 de ani, chiar tendința este spre 70 de ani de ieșire la pensie, și de egalizat femeile cu bărbații. Practic, ajungi să cotizezi toată viața și te mai bucuri de pensie un an sau doi, dacă mai apuci să te bucuri de pensie. Din punctul acesta de vedere, noi nu avem de gând să facem asta. Există o directivă a Uniunii Europene care obligă România ca până în 2030 vârstele de pensionare să fie egalizate la bărbați și la femei, dar mai avem destul de mult până în 2030 și vom mai vedea ce va mai fi până atunci. Nu ne-am propus să facem și nici în Programul de Guvernare nu figurează asta", a precizat Vasilescu într-o intervenție la un post de televiziune.

Cât despre salarii, Ministrul Muncii spune că vor exista majorări importante, insă vor fi și tăieri salariale, însă doar în cazuri speciale, care nu depășesc 3%.

"Când am avut discuţii cu sindicatele, unii lideri erau îngrijoraţi cu ce se întâmplă cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Salariul minim pe economie va creşte anul viitor cu încă 100 de lei. Prin urmare, nu scad salariile. Nu există pretext ca angajatorul să scadă salariul angajatului pentru că el plăteşte fix aceiaşi bani pe care îi plătea şi până acum. Şi, prin scăderea acestor contribuţii şi a impozitului pe salariului, este chiar o creştere a netului salariatului", a explicat Lia Olguța Vasilescu.

"Sunt 3% dintre bugetari cărora le scad salariile. Aceste tăieri se vor întâmpla de la 1 ianuarie", a mai spus Ministrul.

Anunţ îngrijorător al specialiştilor! Fenomenele meteo extreme vor fi din ce în ce mai multe şi mai agresive... Accident grav în Capitală. O autobasculantă a lovit patru autoturisme, apoi a intrat pe trotuar, în trecători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x