Antena Căutare

Românii, acuzați că nu respectă regulile! Ministrul Sănătății: "Putem reveni oricând la restricţiile din perioada stării de urgenţă"

Până la sfârşitul săptămânii, vom şti dacă de la 1 iunie vor fi noi măsuri de relaxare sau, dimpotrivă, noi restricţii. Sau şi una, şi alta. Este posibil un nou val de relaxare la nivel naţional, dar cu măsuri stricte în zonele în care apar focare. Ministrul Sănătăţii avertizează că putem reveni la restricţiile din perioada stării de urgenţă dacă numărul cazurilor va creşte considerabil în această săptămână.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, spune că dacă am ajunge la 300- 400 de cazuri noi pe zi, anumite măsuri se vor reintroduce.

"Vom avea reintroducerea acelor restricţii pe care le-am avut, şi de circulaţie şi de zone şi mă refer la anumite zone în care se va impune o restricţie cum avem zonele sau cartierele sau oraşele care au fost carantinate", explică oficialul.

Numărul deceselor a scăzut după ieşirea din starea de urgenţă

În precedentele cinci zile nu au fost mai mult de 10 victime. Astăzi, bilanţul s-a agravat și am depășit 1200 de decese. În schimb, numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă îşi menţine trendul descendent. În prima zi de "relaxare" erau 219 infectaţi în stare gravă. Acum mai sunt 177, după cinci zile consecutive de scădere.

Lenuța, asistenta din Botoșani, nu a murit de Covid-19: "Se vindecase. Al doilea test negativ a fost descoperit astăzi"

Numărul celor care au scăpat de coronavirus a variat între 40 şi 410 după 15 mai, cu o medie zilnică de 234 de vindecaţi, superioară mediei de infectaţi. În consecinţă, astăzi este a opta zi consecutivă de scădere a cazurilor active

Românii au întrebat: "Avem sau nu voie să plecăm la mare?" Răspunsul dat de Poliția Română... Coronavirus în România, 25 mai 2020. Live Update. Bilanțul morților a ajuns la 1205. Asistenta din Botoșani, scoasă de p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x