Antena Căutare

Ministrul Sănătății, declarație de ultim moment, despre noile restricții! Cum se vor aplica. „Vor exista acolo unde se impun”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seară, că vor fi impuse noi restricții, la nivel național, în zilele următoare, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Oficialul a explicat cum vor fi aplicate noile măsuri.

Ministrul Sănătății, declarație de ultim moment, despre noile restricții! Cum se vor aplica. „Vor exista acolo unde se impun”
Ministrul Sănătății, declarație de ultim moment, despre noile restricții! Cum se vor aplica. „Vor exista acolo unde se impun”

Nelu Tătaru a spus că propunerile cuprinse în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) vor fi transpuse „într-o hotărâre de guvern, ce se referă la nişte indicaţii sau restricţii ce vor fi aplicate de către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă acolo unde se impun şi acolo unde într-adevăr avem focare în desfăşurare".

„Sunt acele locuri unde se serveşte mâncare, băutură şi care după orele 23,00 vor fi închise până dimineaţa. Sunt acele distanţări care trebuie să existe la locurile de plajă, excepţie făcând soţii sau copiii însoţiţi de părinţi sau de bunici, de rude. La fel, portul măştii în exterior, în spaţiile aglomerate - că sunt pieţe, că sunt talciocuri, că sunt alte adunări populaţionale. Sunt unele din restricţii care se vor impune în zilele următoare, dar sunt adaptate de fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă la judeţele respective, acolo unde există acele focare", a precizat Tătaru, la Digi 24.

Nelu Tătaru, despre cine va fi responsabil pentru aplicarea noilor restricții

Ministrul Sănătății adăugat că responsabili pentru aplicarea acestor restricţii vor fi autoritatea locală şi cei care administrează plajele, iar lucrătorii MAI vor veghea la respectarea lor.

„Orice înseamnă acea aglomeraţie umană, nerespectarea unor reguli - lipsa distanţării fizice, lipsa portului unei măşti pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale, sunt foarte periculoase. Suntem într-un moment pandemic cu transmitere accelerată comunitară, care are ca sursă aceste persoane care se întorc în aceste zone.

Nu excludem şi această transmitere pe care o avem în unităţile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie tocmai de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectaţi ne arată şi socializarea", a explicat Tătaru.

Noi restricții! De când se vor închide terasele, în România! Orele la care va fi interzisă servirea clienților

CNSU a aprobat marţi Hotărârea nr. 37, prin care propune instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică.

Document. Purtarea măștii devine obligatorie și în spații deschise! Ce restricții noi se impun

În hotărâre se propune ca în zona plajelor distanţa mai mică de doi metri să fie permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici) şi ca programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc să fie interzis în intervalul orar 23,00 - 06,00.

Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului în cadrul unei şedinţe ce va avea loc miercuri

Noi restricții! De când se vor închide terasele, în România! Orele la care va fi interzisă servirea clienților... În ce condiții trebuie purtată masca în spațiile deschise? Alexandru Rafila răspunde întrebărilor momentului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x