Antena Căutare

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat Ionel Oprea, care este medic militar, merg asăzi la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, merg asăzi la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat. Ionel Oprea va rămâne la Spitalul Judeţean pentru gestionarea situaţiei.

”În această dimineaţă, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii şi noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situatiei”, au transmis reprezentaţii Grupului de Comunicare Strategică.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Florin Filip, şi directorul medical Doina Ganea Motan au demisionat, miercuri, în condiţiile în care 200 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Directorul de îngrijiri medicale Mihaela Hreceniuc nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Medicii sunt îngrijoraţi de faptul că li se termină echipamentele de protecţie de pe secţii, în timp ce în depozitele spitalului sunt astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Anterior, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre 45 de medici, 77 asistenţi medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare şi personal auxiliar 44.

În 25 martie, Nelu Tătaru, care era secretar de stat în MInisterul Sănătăţii, a propus suspendarea contractului pentru managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, iar şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost de acord.

La momentul acela, 80 de cadre medicale erau confirmate cu coronavirus.Sursa : news.ro

Soț și soție dintr-o comună din Buzău şi un vecin al lor, depistați cu coronavirus! Primarul a dezvăluit cum s-au infect... Mama lor se pregătește să intre în linia întâi la spitalul din Blaj. Gest impresionant făcut de copiii săi: „Te iubim, m...
Parteneri
Zodiile care au o atitudine autoritară. Nu renunță niciodată la ideile lor
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x